Kan Sevilla jaar afsluiten als leider ?

Dave Sentobin
| 0 reacties
Kan Sevilla jaar afsluiten als leider ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze week vindt er in de Spaanse competitie een midweekspeeldag plaats. Vanavond worden er al twee partijen afgewerkt. Valencia hoopt zijn opmars naar de Europese plaatsen tegen Mallorca voort te zetten. Leider Sevilla ontvangt morgen in eigen huis een Deportivo dat dringend punten nodig heeft. Real hoopt dan weer de kerstperiode in te trekken met een goed resultaat tegen Recreativo. Donderdag tenslotte speelt Barcelona een moeilijke thuiswedstrijd tegen Atlético.
 
Vanavond staan er in de Primera División al twee wedstrijden op het programma, Valencia tegen Mallorca is er daar één van. De chés deden afgelopen weekend een schitterende zaak door te winnen van Zaragoza. Dankzij die winst staan de mannen van Quique Flores ondertussen al op de Europese plaatsen en zijn ze slechts drie punten van de vierde plaats verwijderd. Tegenstander Mallorca doet het minder goed en haalde slechts vier punten uit de laatste vijf wedstrijden. Nog vanavond speelt Athletic – terug vol vertrouwen na twee overwinningen op rij – tegen Zaragoza.
 
Morgen ontvangt Real in het eigen Bernabéu de revelatie van de heenronde, Recreativo. De ploeg van Bertrand Laquait kent momenteel wel een klein dipje, maar staat nog altijd mooi achtste op twee punten van de Europese plaatsen. Bij de Koninklijke heeft coach Capello zijn spelers Diarra en Cassano uit de selectie gelaten. Officieel zijn ze geblesseerd, maar de twee zouden zondag in Montjuïc kritiek gehad hebben op het selectiebeleid van de oefenmeester. Stadsgenoot Getafe speelt tegen Espanyol dat zondag nog nipt verloor van de grote broer. Doelman Abbondanzieri kreeg nog maar één doelpunt tegen in eigen stadion.
 
Koploper Sevilla krijgt Deportivo op bezoek. Depor is aan een afschuwelijke reeks bezig: de laatste overwinning in de competitie dateert al van 21 oktober. Caparrós staat tegen zijn ex-club voor een loodzware opdracht: winnen om niet nog lager in de rangschikking te zakken. De Andalusiërs willen uiteraard winnen om zo het jaar als leider van de Primera División af te sluiten. Rode lantaarn Gimnástic speelt morgen alweer een cruciale wedstrijd tegen Betis. De Catalanen kregen afgelopen weekend een serieuze dreun van rivaal Real Sociedad en hopen tegen de verdiblancos te winnen om het jaar niet als allerlaatste te eindigen.
 
Er zijn nog drie wedstrijden op woensdagavond. Celta ontvangt Real Sociedad dat aan een goede reeks bezig is. De Basken verloren in hun laatste zeven wedstrijden enkel van kampioen Barcelona. Levante trekt naar het Reyno de Navarra-stadion van Osasuna. De thuisploeg is aan een geweldige remonte bezig. Bij de bezoekers zou trainer López Caro wel eens afgerekend kunnen worden op het resultaat van morgenavond. Racing ontvangt Villarreal dat zondag een serieuze pandoering kreeg van Osasuna. De Cantabrische thuisploeg staat in de veilige middenmoot.

Tenslotte is er nog de klapper van de speeldag: Barcelona tegen Atlético. De colchoneros sprongen dit weekend over Zaragoza naar de vierde plaats dankzij winst van stadsgenoot Getafe. De afgelopen twee seizoenen wonnen de Madrilenen telkens in Camp Nou: 0-2 en 1-3. Fernando Torres scoorde vier van de vijf goals. Barça zal ongetwijfeld geprikkeld zijn na de ontgoocheling in Japan en zal het jaar goed willen afsluiten tegen Atlético.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties