Van Marwijk blij na ontslag bij BVB

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Marwijk blij na ontslag bij BVB
Foto: © SC

Bert Van Marwijk, gisteren ontslagen bij Borussia Dortmund, zegt tegen de Nederlandse krant Algemeen Dagblad dat hij opgelucht is. Door de financiële crisis binnen de club vertrokken de laatste tijd de beste spelers bij de club en moest de 54-jarige Nederlander met beperkte middelen toch resultaten zien te halen. Die prestaties bleven dit seizoen echter uit en twee weken geleden al had Van Marwijk zelf al aangegeven dat hij na afloop van dit seizoen zou opstappen.

Na zijn beslissing gingen de volgende twee partijen van Borussia Dortmund verloren. Eerst ging de club ten onder bij Leverkusen en vervolgens verloor BVB de befaamde koolpottenderby van rivaal Schalke 04. Dit was het sein voor de supporters om luidkeels om het ontslag van Marwijk te schreeuwen. Voor technisch directeur Hans-Joachim Watzke betekende dat hij misschien beter nu Van Marwijk zijn C4 kon geven. "Ik ben eerlijk gezegd opgelucht. Ik had graag tot het einde van dit seizoen doorgewild, maar als er binnen het clubbestuur plots een ander gevoel overheerst over onze samenwerking, dan heeft het geen zin om hier te blijven", aldus Van Marwijk. Over de gehaaste beslissing van Watzke wilde de ex-trainer van Feyenoord niet veel kwijt: "Laat ik daar nu maar niets over zeggen. Dat kan me alleen maar last bezorgen".

Van Marwijk kon in de afgelopen twee en een half jaar niet imponeren bij Borussia Dortmund. Hij kwam in het Signal Iduna Park als opvolger van Matthias Sammer. Twee jaar naeen loodste hij de noodlijdende club naar een verdienstelijke zevende plaats in de Bundesliga. Dit jaar staat Borussia Dortmund op een negende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties