Wie overleeft in Duitse beker?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wie overleeft in Duitse beker?
Foto: © SC

Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden uit de Duitse Bundesliga van de heenronde afgewerkt. Dinsdag en woendsdag staan echter nog acht bekerwedstrijden op het programma. Het gaat om de achtste finales van de DFB Pokal. Bayern München is de grote favoriet. 

Dinsdag is er één confrontatie tussen twee eersteklassers. VFL Bochum, de laatste weken sterk bezig, ontvangt in eigen huis Stuttgart, de nummer vier in de Bundesliga. Bochum-Stuttgart is slechts een van de twee wedstrijden waarin twee eersteklassers tegenover mekaar staan. Op dinsdag komen nog drie andere eersteklassers in actie. Nürnberg mag niet veel problemen kennen met Unterhaching. Frankfurt kijkt op zijn beurt maar beter uit. Het krijgt tweedeklasser Köln over de vloer. Niet meteen de ploeg die momenteel de pannen van het dak speelt in de Duitse tweede klasse, maar het schakelde in de vorige ronde wel Schalke 04 uit, al was dat wel thuis. HBSC trekt naar Osnabruck. Dat is het team dat in de vorige ronde Mönchengladbach wipte. 

De affiche van deze achtste finales is voor woensdag. Alemannia Aachen ontvangt dan Bayern München. Bayern geraakte via overwinningen tegen St Pauli en Kaiserslautern in deze achtste finales en gaat op jacht naar een derde Pokalzege op rij. Voor Aachen is Bayern de eerste eersteklasser die het deze bekercampagne tegenkomt. Voor het overige komen nog twee andere eersteklassers in actie op woensdag. Hannover geeft thuis Duisburg partij en Wolfsburg gaat op bezoek bij Greuther Fürth. Ten slotte zal ook minstens een tweedeklasser de kwartfinales halen. Offenbach-Burgerhausen is namelijk de laatste affiche. 

Met Daniël Van Buyten, Peter van der Heyden en Joris van Hout komen er maximaal drie Belgen in actie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties