Nürnberg en Hertha bekeren verder

Philippe Crols

Dinsdagavond stonden reeds vier van de acht achtste finales van de Duitse DFB Pokal op het programma. In dit korte overzicht kan u lezen dat eersteklassers Hertha BSC en Nürnberg zich kwalificeerden voor de volgende ronde.

Nürnberg – Unterhaching  0-0 (2-1 na strafschoppen)
Unterhaching staat in de tweede Bundesliga maar net boven de degradatiezone, maar het maakte het subtopper Nürnberg, uit de eerste Bundesliga, toch knap lastig op dinsdag. De eersteklasser had zelfs verleningen en strafschoppen nodig om de tweedeklasser uit de beker te wippen.

VFB Osnabruck – Hertha BSC  0-3

VFB Osnabruck had in de vorige ronde nog eersteklasser Mönchengladbach gewipt, maar in Hertha BSC moest het toch zijn meerdere erkennen. De tweedeklasser hield een halfuur stand. Toen maakte Gimenez zijn eerste van de avond. Tien minuten later telde diezelfde Gimenez de thuisploeg al helemaal uit, 0-2. Het feestje van de HBSC-speler was echter nog niet ten einde. Net na rust scoorde hij zijn derde van de avond. Daar bleef het wel bij.