Stuttgart en Nürnberg stoten door

Philippe Crols

VFB Stuttgart heeft zich niet laten verrassen in de DFB Pokal. Het won dinsdag met afgetekende cijfers van die andere eersteklasser Bochum. Nürnberg had heel wat meer moeite met tweedeklasser Köln, maar won uiteindelijk wel.

VFL Bochum - VFB Stuttgart  1-4

VFL Bochum is de laatste weken sterk bezig en mede daardoor staat het niet meer op een degradatieplaats. Stuttgart staat een beetje onverwacht op de vierde plaats, maar het ging de laatste weken wat moeilijker. In Bochum werd de kwalificatie voor de volgende ronde echter wel bewerkstelligd. Gomez maakte op het halfuur de openingsgoal. Net na rust verdubbelde Hitzlsperger de voorsprong. Een klap die Bochum niet te boven kwam. De 0-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Het was opnieuw Hitzlsperger die een feestje mocht bouwen. Bechmann redde enkele minuten voor tijd nog wel de eer voor de thuisploeg, maar het was Cacau die de 1-4-eindstand vastlegde.

Eintracht Frankfurt – Köln  3-1 (na verlengingen)

1. FC Köln doet het niet echt goed in de Duitse tweedeklasse, maar het was toch een ploeg die niemand graag lootte. Köln had in de vorige ronde Schalke gewipt, maar Frankfurt bleek nu toch te sterk. Het zag er niet echt goed uit voor de bezoekers, want na een minuut scoorde Meier reeds de openingsgoal voor de thuisploeg. Op het kwartier maakte Madsen echter al gelijk. Na negentig minuten stond die 1-1 nog steeds op het bord en dus moest er worden verlengd. Takahara zorgde in de verlengingen al snel voor de beslissing. Kyrgiakos maakte er ten slotte nog 3-1 van.