Wedstrijdverslagen 3 Prov B. O-VL

Hendrik De Vriesere

Overmere - Azalea.

De bezoekers waren collectief sterker in de afwerking, een strafschop in de 15' omgezet door Piens. In de 34' verdubbelde Schijvens de score. De thuisploeg claimde nog een schrafschop maar benutten konden ze niet. Na rust de klasse van Azalea, maar het was wachten tot diep in de tweede helft tot dat ze nog eens scoorde. Dit gebeurde in de 75' en net voor het einde, de afwerkers van dienst waren Preys en Cornelis 0-4 de eindstand.

KFCO.Gent - Erperondegem.

In een billige wedstrijd met twee vroege doelpunten in het eerste kwart, waren het de bezoekers die de bal binnen knalde dit door De Saedeleer 0-1. Net daarna de terug prik van KFCO.Gent en Segers die vanop de stip de 1-1 op de tabel wees te zetten. Een wedstrijd die nog alle kanten uit kon maar beide team's konden niets meer forseren. De partij verwaterde dan, dus een logisch gelijkspel, eindstand 1-1.

Smetlede - Laarne.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, op het middenveld werd het spel gemaakt. De afwerking liet het afweten we gingen rusten met een 0-0. In de tweede helft het zelfde spelbeeld, tot in de laatste vijf minuten toch een doelpunt uit de lucht kwam vallen voor Laarne. Bogaert maakte er 0-1 van, in de slotseconde kon Lievens een logisch gelijkspel afdwingen. Een verdiend puntje voor Smetlede, eindstand 1-1.

T.Melle - Naz/Eke.

Geen hoogstaande wedstrijd, toch de thuisploeg had pech want tot tweemaal toe belandde de bal op het doelkader. Nazareth-Eke kon nog af en toe eens dreigen maar het bleef een brilscore, eindstand 0-0.

SK.Oostakker - SK.Kalken.

In het topduel waar beide ploegen hun kansen benut zagen was het SK.Oostakker die op voorsprong kwam in de 20' De Baets legde de bal netjes in doel. Alles was maar van korte duur, even later aan de overzijde gevaar " afgerond met een doelpunt van De Clercq 1-1 ". Alles moest terug overgedaan worden. Maar SK.Oostakker kon nog voor rust orde op zaken stellen want tweemaal Hemelsoet in de 32' en 45' en het stond meteen 3-1. Na de koffie kwam SK.Kalken opzetten en met succes want al snel hadden ze hun achterstand recht getrokken, in de 64' eerst Matthijs en daarna was het Impens die de score inb evenwicht brachten 3-3. SK.Kalken leek op weg naar de zege, maar uitblinker Van Der Kimpen stak daar een voetje tussen om nog eens te scoren in de 70'. Zoudat SK.Oostakker de kop neemt in zijn reeks, na het gelijkespel van Nazareth-Eke op T.Melle.

Serskamp - C.Melle.

Tussen Serskamp en Cercle Melle hielden beide een wedstrijdhelft voor hun rekening, maar Serskamp kwam al heel vroeg op voorsprong in de 8' scoorde De Kegel. Dan was C.Melle op zoek gegaan naar de gelijkmaker, die kwam er in de 28' via Thibo. Thans was het heen en weer spel waar niemand meer liet verschalken om een tegentreffer in te casseren. Beide begonnen te spelen op een gelijke stand. Tot in de 58' De Kegel uit geroepen tot held van de wedstrijd die wist de 2-1 op het bord te plaatsen en tevens de eindstand vast te leggen.

St.Muide - Moorstele.

DE thuisploeg klom tweemaal op voorsprong maar gaf dit uit handen, dit gebeurde net voor rust in de 44' maakte Chebil 1-0 van. Maar telkens kon Moortsele terug boksen, in de 55' via Van Driessche 1-1. Toen St.Muide het hef in handen nam om op voorsprong te komen, gebeurde dit via De Moor die 2-1 aantekende. De kansen waren groot om hun behouden voorsprong nog uit te bouwen maar daar verloren ze kostbare punten mee in de slotfase, open pogingen verkwanselde ze. Zoudat in de 82' de gelijkmaker op het bord werd gezet door Baert 2-2 de eindstand.

VSV.Gent - Heusden.

Het was Heusden die een afwachtende houding innam en VSV.Gent liet komen langs de flanken vielen ze aan maar tevergeefs met 0-0 gingen we rusten. Toen in de 51' Bulteel de openingsgoal voor zijn rekening nam stond het 1-0. In het slotkwartier kwam de druk hoog op de ketel voor de thuisploeg, ze werden langs alle kanten bestookt in konden achterin niets in de hand houden. Grobet kreeg het leder goed in de voeten en scoorde de gelijkmaker 1-1 in de 75'. Heusden ruikte de overwinning en ging door in de 87' werden ze beloond Michiels werd aan gespeeld en die twijfelde niet om 1-2 te maken. Een verdiende zege voor de bezoekers met de winst 1-2 het eindverdikt.