Kahn: 'Met mij in doel waren we nu wereldkampioen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Kahn: 'Met mij in doel waren we nu wereldkampioen'
Foto: © SC

De Duitse doelman Oliver Kahn heeft weer van zich laten spreken. In Stern was hij in een interview niet om een straffe uitspraak meer of minder verlegen. Zo liet hij optekenen dat als hij tijdens het afgelopen WK in doel had gestaan, Duitsland wereldkampioen geworden was.

Kahn was er ook als de kippen bij om te verduidelijken dat dit niet als kritiek bedoeld is op Jens Lehmann, toen eerste keus van bondscoach Jürgen Klinsmann. "Nee, het ligt simpelweg aan het verloop van mijn carrière dat ik hiervan overtuigd ben", aldus de Bayern-doelman.

"In 1994 werd ik met Karlsruhe SC uitgeschakeld in de halve finales van de Uefabeker, twee jaar later heb ik met Bayern München diezelfde prijs gewonnen. In 1999 verloor ik op nare wijze de finale van de Champions League om twee jaar later op de mooist denkbare manier die prijs wel te pakken. In 2002 heb ik tijdens de WK-finale erg ongelukkig gespeeld. Deze logica, en ik geloof in dergelijke fenomenen, zou zich hebben doorgezet op het WK 2006", aldus Kahn.

Maar met zijn opmerkelijke parallellen heeft Kahn weinig medestanders aan zijn kant gekregen. Uli Stein, voormalig international en doelman, zegt in het Duitse sensatieblad Bild dat de uitlatingen van Kahn heerlijke borrelpraat zijn. "Ik heb ook altijd gezegd dat Duitsland in 1986 met mij in het doel wereldkampioen zou geworden zijn, maar het vervelende is dat ik dit nooit heb kunnen bewijzen", aldus Stein.

    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties