Analyse Sevilla als leider nieuwe jaar in

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Sevilla als leider nieuwe jaar in
Foto: © SC

Sevilla mag als leider het oude jaar afsluiten en het nieuwe inzetten.  De winnaar van de Uefa-beker pakte zwaar uit tegen Deportivo.  Eerste achtervolgers Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Real Zaragoza verloren allen punten.   Daardoor deed ook Valencia een uitstekende zaak.  Onderaan het klassement won Betis de zespuntenmatch tegen Gimnàstic. 
 
Sevilla kende weinig moeite met Deportivo La Coruña.  De Andalusiërs voegden nog een gewonnen match toe aan hun indrukwekkende reeks voor eigen publiek.  Het werd maar liefst 4-0, met twee treffers van topschutter Kanouté.  Drie treffers in het vijfde kwartier van de partij volstonden om Depor volledig uit te tellen.  De Galiciërs konden al negen wedstrijden niet meer winnen en zakken zo weg richting degradatieplaatsen.  Sevilla daarentegen sluit een schitterend jaar af als koploper. 
 
Barcelona kreeg het bezoek van zwart beest Atlético Madrid en net als de voorbije jaren liep het fout in Camp Nou.  De Catalanen kwamen op het einde van de eerste helft wel nog op voorsprong via Ronaldinho, maar een uitstekend spelende Aguëro zorgde op het uur voor de gelijkmaker.  Barça slaagde er niet meer in afstand te nemen en verliest zo belangrijke punten.  De achterstand op Sevilla bedraagt, met één wedstrijd minder gespeeld, drie punten.  Atlético blijft vierde.
 
Real Madrid kende een absolute off-day tegen Recreativo Huelva.  De sterren van de Koninklijke brachten er werkelijk niets van terecht en stelden Recreativo zo in staat een verdiend eerbetoon te brengen aan zijn overleden supporters.  De neo-eersteklasser blijft op die manier ook meedraaien in de subtop.  Voor Real Madrid was dit al de vierde nederlaag van het seizoen.  De Koninklijke volgt nu al op vijf punten van leider Sevilla.  
 
Real Zaragoza kon zich niet herpakken na de thuisnederlaag tegen Valencia.  Ook op Athletic slaagden de maños er niet in de drie punten te pakken.  De partij eindigde op een scoreloos gelijkspel, al bij al opnieuw een knap resultaat van de Basken.  De brilscore was een logisch en billijk resultaat na een wedstrijd met weinig doelkansen.  Real Zaragoza blijft vijfde, terwijl Athletic niet wegkomt uit de degradatiezone.  
 
Valencia sluit het jaar in schoonheid af.  Na overwinningen tegen Deportivo en Real Zaragoza ging ook Real Mallorca voor de bijl.  Valencia demonstreerde vooral nog eens een uitstekende counterploeg te zijn.  Real Mallorca speelde een goede wedstrijd, maar slaagde er niet echt in voor veel gevaar te zorgen.  De dodelijke efficiëntie van Vicente, Villa en Morientes vormden dan ook de basis voor de overwinning van Valencia.  De ploeg komt zo opnieuw dichter bij die belangrijke vierde plaats.  Mallorca moet dringend nog eens punten pakken om niet te diep weg te zakken.
 
Osasuna blijft verderwerken aan een opvallende remonte.  De ploeg uit Pamplona pakte zijn vijfde overwinning op rij, een nieuw clubrecord.  Het vijfde slachtoffer was Levante, dat met 2-1 onderuit ging.  De aansluitingstreffer viel wel pas diep in blessuretijd.  Osasuna is intussen opgeklommen tot de subtop en komt zelfs dicht bij een Europese plaats.  Levante blijft in de degradatiezone hangen.
 
Een andere ploeg in vorm is Espanyol Barcelona.  De Catalanen bewezen dit opnieuw door als eerste ploeg dit seizoen te gaan winnen op het veld van Getafe.  Net als in de vorige thuiswedstrijd tegen Betis eindigde Getafe de partij met tien en net als tegen Betis viel het tegendoelpunt kort na die uitsluiting.  De Madrilenen konden al zes wedstrijden niet meer en zien Espanyol op gelijke hoogte komen op een gedeelde negende plaats.  
 
Villarreal kan geen constante lijn trekken in zijn prestaties.  Na een betere periode zit El Submarino Amarillo opnieuw een dipje.  Op het veld van Racing Santander ging Villarreal met 2-1 onderuit.  Na een 1 op 9 is het team van Riquelme weggezakt naar een gedeelde negende plaats.  Racing Santander volgt op één puntje. 
 
Celta de Vigo slaagt er maar niet in iets aan zijn schamele thuisreputatie te doen.  Zelfs tegen Real Sociedad slaagden de Galiciërs er niet in de drie punten te pakken.  Tot nog toe lukte dat nog maar één keer.  De 0-0 was al het vijfde opeenvolgende gelijkspel op rij in de competitie.  De Basken waren best tevreden met het gelijkspel, maar blijven voorlaatste.  Celta is gedeeld twaalfde. 
 
Onderaan het klassement stond de absolute zespuntenmatch tussen rode lantaarn Gimnàstic en Real Betis op het programma.  De verdiblancos bewezen toch over meer kwaliteit te beschikken dan hun tegenstander, maar konden slechts van op de strafschopstip scoren via Assunçao.  Betis komt zo wat dichter bij de zeventiende plaats, terwijl het er voor Gimnàstic steeds slechter uitziet.  Ondanks deze belangrijke zege voor Betis, besloten de Andalusische ploeg en coach Irureta na een korte samenwerking van een half jaar toch uit elkaar te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties