Barça vangt bot bij Boca voor Palacio

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Barça vangt bot bij Boca voor Palacio
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona heeft afgelopen week een bod gedaan op de Argentijnse aanvaller Rodrigo Palacio. Mauricio Macri, de voorzitter van Palacio's club Boca Juniors, bevestigde dat bericht aan het persagentschap Télam.

"Gelukkig wil Rodrigo nog in de Argentijnse competitie spelen, dus laten we hem hiermee niet lastigvallen. Als hij ook nog eens zou weggaan, dan hebben we toch een groot probleem", aldus Macri die doelt op het recente vertrek van Fernando Gago naar Real Madrid.

Macri was naar aanleiding van de transfer van Gago naar Real in Spanje en de Catalanen maakten er gebruik van om ondertussen eens met de Boca-voorzitter te spreken over de 25-jarige Palacio. "Voor Rodrigo komen er elke week aanbiedingen binnen. Hij is voor mij de beste aanvaller op deze aardbol", steekt Macri zijn lof voor Palacio niet onder stoelen of banken. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Spaanse krant Marca had Barcelona-voorzitter Joan Laporta zo'n achttien miljoen euro veil voor Palacio.

Het was de wens van Macri om zowel Gago als Palacio te kunnen houden voor de volgende editie van de Copa Libertadores. Toch zwichtte de Argentijnse topclub voor de twintig miljoen euro van Real Madrid voor Gago. Palacio was samen met Mauro Zárate (Velez Sarsfield) topschutter in de afgelopen Argentijnse Apertura. Beiden scoorden twaalf keer in twintig partijen.

Palacio heeft nog een contract tot 2010 in Buenos Aires maar is slechts voor 65% eigendom van Boca Juniors. De overige rechten zijn in handen van een groep ondernemers, die volgens de Argentijnse media wel zouden kunnen uit zijn op een snel vroegtijdig vertrek van de spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties