Bolton duwt Man City verder weg

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Bolton duwt Man City verder weg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester City verloor niet lang geleden nog van Manchester United en wou dan maar de kleinere derby tegen Bolton proberen te winnen. City liet de tegenvallende Samaras langs de kant. Bolton, dat al een indrukwekkende heenronde afwerkte, kon mits winst weer in de top vijf komen. 

Bolton gaf in de beginfase een net iets gretigere indruk dan Manchester City. Bolton had in ieder geval al zijn neus aan het venster gestoken toen na acht minuten de score geopend werd. Hunt speelde de bal slim door naar Anelka en die kon binnenknallen: 0-1. Een reactie van City kwam er twee minuten later. Jaaskelainen hield de kopbal van Dickov uit doel, al dachten de thuisspelers dat de bal over de lijn was. Na 25 minuten stond het echter al 0-2. Pedersen zette voor naar Anelka die binnenduwde. Bolton hield de zaken makkelijk onder controle en Manchester City kampte met een groot gebrek aan creativiteit. 

In de tweede helft ging het toch iets beter voor Manchester City. Jaaskelainen redde een vrije trap van Barton. Vassell werd in het strafschopgebied neergebracht door Meite, maar net als vorige week was de ref Man City op dat vlak niet gunstig gezind. Maar voor het overige kwam Bolton nauwelijks in de problemen. De verdedigers vervulden hun taak naar behoren en Man City gaf niet de indruk nog terug te kunnen komen. Barton kreeg nog rood na een tackle met de voeten vooruit. Na de uitsluiting van Barton kreeg Bolton nog kansen om de score verder uit te diepen. Nolan knalde echter over en ook de kopbal van Anelka ging over doel. 

Manchester City verliest voor de derde keer op rij en moet nu meer naar onderen kijken dan naar boven. City zakt weg naar de vijftiende plaats. Nicolas Anelka nekte zijn ex-ploeg met twee doelpunten. Bolton blijft het goed doen en staat nu weer vijfde.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties