Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Highbury
Gunners peuzelen Rovers op
Luc Goderis

Zaterdagnamiddag hield Arsenal schietoefeningen tegen een mak Blackburn.  De door blessures geteisterde Rovers begonnen nochtans sterk aan de partij, maar lieten zich nadien zeer gewillig afslachten.  De Gunners zorgden helemaal op het einde, en op een paar minuten tijd, voor de zware 6-2 cijfers.

Een zwaar gehavend Blackburn begon vol vertrouwen aan de uitwedstrijd bij Arsenal en al na drie minuten sneed David Bentley de zestienmeter binnen, maar Kolo Touré haalde de Engelsman neer.  Shabani Nonda mocht vanop de stip Jens Lehmann te grazen nemen en Gunners waren zo al vlug op achtervolgen aangewezen.

De Rovers leken, vooral via een bedrijvige ex-Gunner Bentley, korte tijd de voorsprong te kunnen wettigen, maar werden al even vlug op het middenveld overrompeld.  Cesc Fabregas, Alexander Hleb en Gilberto Silva namen na amper tien minuten de wedstrijd stevig in handen.  Touré's afgeweken kopstoot belandde eerst nog op de dwarsligger, maar Gilberto Silva kopte seconden later de gelijkmaker wel binnen.

De thuisploeg bleef op haar elan doorgaan en speelde de Blackburn-defensie keer op keer op een hoopje.  Als warme messen door boter sneden ze telkens de Rovers aan flarden en nog voor het halfuur stond het 3-1.  Emmanuel Adebayor bediende eerst Hleb en de Witrus tikte simpel binnen.  Minuten later haalde Lucas Neill de Nederlander Robin Van Persie neer en Adebayor mocht Brad Friedel vanop elf meter vloeren.

De wedstrijd leek gespeeld en na de herneming haalden de Gunners de voet van het gaspedaal.  De tweede helft beloofde een slaapverwekkende vertoning te worden.  Arsenal wilde niet meer, en Blackburn kon het niet.  André Ooijer voorkwam de 4-1 toen hij op de lijn, en via de dwarsligger, wegkopte.

Halfweg de tweede helft haalde Rovers-manager Mark Hughes verdediger Michael Gray naar de kant en stuurde belofte-aanvaller Matt Derbyshire de wei in.  Hughes' alles-of-niets-spelletje leek te renderen en de blauwwitte motor leek eindelijk aan te slaan.  Brett Emerton en Morten Gamst Pedersen zorgden voor dreiging via de flanken.  Toen Nonda, twintig minuten voor affluiten, zeer acrobatisch de aansluitingstreffer binnenjoeg leek Arsenal nog niet klaar met hun bezoekers.  Arsenal kroop bang achteruit en de Rovers morsten met de krachten.  De zeldzame tegenprikken van de Gunners leverden aanvankelijk weinig tot niets op, maar vijf minuten voor tijd zorgde Van Persie voor een zucht van opluchting bij Arsène Wenger.  De Nederlander schoot eerst knap de 4-2 binnen en minuten later zelfs de overdreven 5-2.  De bezoekers moesten diep in de toegevoegde tijd de bittere kelk nog helemaal tot op de bodem ledigen.  Mathieu Flamini schoot door een bos van spelers de 6-2 eindstand op het bord.