Rovers ontvangen Liverpool op Boxing Day

Luc Goderis
| 0 reacties
Rovers ontvangen Liverpool op Boxing Day
Foto: © SC

Blackburn ontvangt op Boxing Day in Ewood Park Liverpool en Rovers-manager Mark Hughes vreest vooral zijn ex-aanvaller en landgenoot Craig Bellamy.  De Welshman kende een moeizame start bij Liverpool, maar raakt nu stilaan op kruissnelheid. 

Terwijl Liverpool de afgelopen weken op kousenvoeten naar een derde plaats in rangschikking sloop,  zakten de Rovers alsmaar dieper naar de kelder van de Premier League.  Vorige speeldag kregen ze in het Emirates Stadium nog een pandoering van jewelste.

De competitie zit ondertussen halverwege en Hughes kon nog geen enkele keer over een volledig fitte kern beschikken.  Ook voor de komst van de Reds blijven Steven Reid en Ryan Nelsen zeker out.  Shabani Nonda en Zurab Khizanishvili zijn twijfelachtig, maar topschutter Benni McCarthy keert na een schorsingsdag terug in de basis.

Bij Liverpool sukkelen Steven Gerrard en Craig Bellamy met wat ongemakken, maar beiden worden aan de aftrap verwacht.  Mohamed Sissoko, Boudewijn Zenden en Harry Kewell blijven geblesseerd thuis.

De Reds komen dinsdag ongetwijfeld vol zelfvertrouwen naar Lancashire want het team van Rafael Benitez slikte al ruim tien uur geen tegendoelpunt meer.  De laatste jaren leverden de ontmoetingen tussen beide teams telkens een stevige pot voetbal op en zijn de statistieken perfect in evenwicht.  Zowel Blackburn als Liverpool wonnen elk vier onderlinge duels op Ewood Park.  De andere vier wedstrijden eindigden op een draw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties