Lokomotiv stelt weer nieuwe coach aan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Lokomotiv stelt weer nieuwe coach aan
Foto: © SC

Lokomotiv Moskou heeft nog maar eens een nieuwe trainer aangesteld. Het gaat om Anatoly Byshovets die nu de derde coach in evenveel maanden tijd wordt bij de club uit de Russische hoofdstad.

Byshovets is de opvolger van Oleg Dolmatov die op zijn beurt de ontslagen Serviër Slavoljub Muslin opvolgde. Dolmatov werd ontslagen omdat hij er niet in lukte de club naar de eerste of tweede plaats te loodsen in de competitie. Die plaatsen geven recht op een stek in de Champions League volgend seizoen. Lokomotiv werd pas derde. De 60-jarige Byshovets is een ervaren trainer. Hij was eerder al Russisch bondscoach, maar hij werd in 1998 ontslagen nadat de Russische nationale ploeg de eerste drie kwalificatieduels voor het Euro 2000 had verloren.

Later werd Byshovets technisch directeur bij de Schotse subtopper Hearts of Midlothian, maar nu keert hij dus terug naar zijn vaderland. Lokomotiv zal trouwens ook een nieuwe voorzitter aanstellen. Yuri Syomin die de club in 2002 naar de Russische landstitel leidde, zal Valery Filatov vervangen. Deze laatste wordt afgerekend op het feit dat hij verantwoordelijk was voor het aanstellen van Muslin en Dolmatov als coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties