Newcastle houdt Man Utd op draw

Kevin Vanbuggenhout

Manchester United had enkele dagen geleden nog zijn voorsprong op Chelsea vergroot. Nu had Manchester een verplaatsing naar Newcastle voor de boeg.

De ploegen schotelden de toeschouwers een erg aangename eerste helft voor. De match was amper begonnen of Saha zette met een passje binnendoor Giggs voor doel. Giggs plaatste de bal voorlangs. Aan de overzijde redde Van Der Sar een schot van Dyer. De volgende kans was voor Man United. Saha nam de pass van Giggs goed mee, maar besloot op Given. Niet veel later was Manchester weer gevaarlijk op hoekschop. Vidic kopte door en Saha kopte richting doel. Maar Parker stond in de weg en kopte de bal over. Net na het halfuur was het Newcastle dat op voorsprong kwam. Milner bracht de stand met een prachtig schot in de winkelhaak op 1-0. Er volgde nog meer slecht nieuws voor Man U. Saha moest toch weer geblesseerd naar de kant en Park kwam in zijn plaats. De Red Devils zetten al dat negatieve opzij door snel gelijk te maken. Na een knappe combinatie van de Mancunians kon Scholes binnenschieten. Ook in de laatste vijf minuten van de eerste helft had nog makkelijk een doelpunt kunnen vallen. Sibierski kopte een voorzet van Solano op de voet van Van Der Sar. Man United counterde, maar Ronaldo raakte de bal niet goed en zo ging zijn schot ver naast. Op slag van rust viel de bal nog goed voor Park die de paal trof.

Newcastle had het moeilijk om Manchester United van zich af te houden. Man United kreeg de meeste mogelijkheden. Newcastle teerde op het enthousiasme om toch minstens een punt thuis te houden. Toch waren het de bezoekers die leken te gaan vieren. Want er was nog geen minuut gespeeld in de tweede helft of het stond al 1-2. Ronaldo legde terug naar Scholes die zijn tweede van de avond binnenschoot. In de 74ste minuut kwam Newcastle toch weer op gelijke hoogte. De 19-jarige Edgar ging van ver zijn kans. Het schot week lichtjes af en belandde in de rechterhoek van het doel. Man United kreeg nog één kans om alsnog de drie punten mee te nemen. Ronaldo kon koppen op een hoekschop, maar Solano stond op de lijn om de bal weg te koppen.

Newcastle hield op enthousiasme en karakter een punt thuis. De jonge Edgar scoorde het doelpunt dat Newcastle dat punt bezorgde. Manchester United had de match kunnen winnen, maar kon het niet afmaken. Chelsea heeft dinsdag dus de kans om toch wat dichter te komen.