Samaras maakt het waar voor Man City

Kevin Vanbuggenhout

Georgios Samaras had al 17 wedstrijden lang niet meer gescoord. Tegen Everton kon de Griek de ban doorbreken. Door zijn doelpunten hield Manchester City de drie punten thuis. Everton hadop het einde wel nog makkelijk een strafschop kunnen krijgen.

Manchester City had de kans om voor het eerst sinds lang nog eens een negen op negen te behalen. Toch zat er niet veel bezieling in het spel van City in de eerste helft. Everton was baas in beginfase van de eerste helft. Een kopbal van Yobo viel net naast doel. Naargelang de eerste helft vorderde liet de passing bij Everton ook de wensen over en kwam Man City toch iets beter in de wedstrijd.

Bij de rust kwam Samaras de alweer bleke Corradi vervangen. Dat zou de wedstrijd grondig veranderen. Man City speelde in de tweede helft op een veel hoger niveau. Samaras gebruikte de ruimte en speelde de bal opzij naar Beasley. Die zette de bal weer voor doel en Samaras tikte binnen: 1-0. Op dat moment nog wel een gevleide voorsprong voor Man City. Maar Manchester aarzelde nu niet meer en nam verder de bovenhand. Howard had moeite met een afstandsschot van Richards. In de 72ste minuut beging Howard een fout op Vassell in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Samaras zette de strafschop om: 2-0. Everton vond toch nog een tweede adem. Anichebe schoot van dichtbij op doel, maar Weaver duwde de bal naast. Hij was echter kansloos toen Osman van dichbij de 2-1 binnenknalde. Everton riep nog luidkeels om een late strafschop na een fout van Distin, maar scheidsrechter Rennie wou er niets van weten.

Manchester City won voor de derde keer op rij met het kleinste verschil. City houdt vast aan de tiende plaats en nadert tot op drie punten van Tottenham, dat zevende staat. Everton zakt één plaatsje en heeft nog twee punten meer dan Man City.