De talenten van morgen (1)

Mathias Dumarey
| 0 reacties
De talenten van morgen (1)
Foto: © SC

De grote Europese toplanden hebben talenten zat om de komende jaren op te teren, maar ook kleine voetballanden blijven niet achter. Wij hebben Maarten Martens, Moussa Dembele en Steven Defour maar wat zit er bijvoorbeeld aan te komen in Albanië, Bosnië-Herzegovina of Slovakije? Laat dit alvast ook een gids zijn voor de gemiddelde sportief directeur die in plaats van derderangsbuitenlanders misschien onbekend en onbemind talent kan aantrekken voor een relatief zacht prijsje. Voetbalkrant.com zal u de komende vijf dagen enkele jonge kerels voorstellen 'om in het oog te houden'.

ALBANIË: Hamdi Salihi
(KF Tirana, 22 jaar)

Deze jonge snaak krijgt in eigen land dezelfde bijnaam als de legendarische Duitser Gerd Müller, namelijk 'De Bomber'. Salihi speelt in Albanië zowat iedere verdediging op een hoopje. Pas sinds de zomer van 2005 maakt hij volop furore toen hij bij zijn huidige club KF Tirana aankwam na een uitstapje naar het Griekse Panionios. In het seizoen 2005/6 scoorde Salihi 29 keer en ook dit seizoen is hij aardig bezig. Hij is nu ook Albanees international en bijgevolgd lonkt een overstap naar het westen.

ARMENIË: Artur Edigaryan
(Pyunik Jerevan, 19 jaar)

Edigaryan speelt nog niet zo lang in de hoofdmacht van de grootste Armeense club. Hij maakte pas zijn opwachting in de terugronde van vorig seizoen toen hij voormalig international Artur Voskanyan naar de rol van verdedigende middenvelder terugdrong. Edigaryan is krachtig in de duels, tweevoetig en speelt graag aanvallend wat resulteerde in een pak assists waardoor hij ook een ruim aandeel had in een nieuwe landstitel voor Pyunik Jerevan. Wordt hij een nieuw Armeens exportproduct naar het westen na Edgar Manucharyan die bij Ajax Amsterdam vegeteert?

OOSTENRIJK: Michael Mörz
(SV Mattersburg, 26 jaar)

Een talent en toch al 26 jaar oud. Het is pas vorig seizoen dat hij helemaal ontbolsterd is als middenvelder bij SV Mattersburg in de Oostenrijkse liga. Hij kon zich volop ontwikkelen in de schaduw van Dietmar Kühbauer, een voormalig speler van Real Sociedad en Vfl Wolfsburg. Mörz werd een schitterende spelmaker die bovendien nog eens vlot de weg naar de netten vond. Zo scoorde hij zes keer in zeventien duels en vorig jaar maakte hij zijn debuut in de Oostenrijkse nationale ploeg in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan.

WIT-RUSLAND: Sergei Kislyak
(Dinamo Minsk, 19 jaar)

Kislyak is nog maar net 19 jaar oud en toch is hij al een sleutelspeler voor deze prestigieuze club uit Wit-Rusland. Vorig seizoen speelde hij alle wedstrijden in de competitie maar Dinamo Minsk strandde op een tweede plaats. Hij scoorde negen doelpunten in die 26 partijen. Kislyak is een vrijetrapspecialist - drie van die negen doelpunten kwamen uit vrije trap. Bovendien maakte hij vorig seizoen ook nog een pak progressie ten opzichte van het seizoen ervoor ook al scoorde Kislyak toen al zeven keer in vijftien duels.

BULGARIJE: Valeri Domovchiyski
(Levski Sofia, 20 jaar)

Domovchiyski is een nieuw aanvallend talent uit Bulgarije. Vorig seizoen scoorde de 20-jarige aanvaller elf keer in de competitie waar hij met Levski Sofia de titel pakte en bovendien toonde hij zijn klasse ook in de Uefabeker waar zijn club er in slaagde om de kwartfinales te halen. Dit seizoen zorgde een goal van hem tegen Chievo Verona ervoor dat Levski zich voor het eerst in de clubgeschiedenis kon plaatsen voor de Champions League. Ondertussen debuteerde Domovchiyski ook al voor de Bulgaarse nationale ploeg.

ZIJN ER OOK NOG...
Sergio Moreno - Andorra
(SD Ibiza, 19 jaar): werd door Getafe opgemerkt bij FC Andorra maar omdat er niet meteen speelgelegenheid zat aan te komen bij de zuid-Madrileense club verhuist naar het feesteiland Ibiza waar hij in de Spaanse vierde klasse speelt.

Elvin Mammadov - Azerbeidzjan (Turan Tovuz, 19 jaar): kan ondertussen rekenen op belangstelling van enkele Turkse clubs waardoor hij in januari wellicht zijn club verlaat. Was de ster van het nationale team U19 dat zich kon plaatsen voor de eindronde van het EK voor spelers onder de 19 jaar.

Ajdin Maksumic - Bosnië-Herzegovina (FK Sarajevo, 21 jaar): een vlotscorende middenvelder met een goed schot. Maakte al furore bij het Bosnische elftal onder 21 jaar en wordt in eigen land gezien als het grootste voetbaltalent voor de toekomst.

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties