De besten winnen niet altijd zegt Lovendegem

Na de 4-1 tegen Eeklo op de openingsspeeldag, opnieuw 4-1 verlies bij een nieuw begin. Anders dan in Eeklo is de uitslag mateloos overdreven én moesten we geen kaarten noteren. Helaas bleek de vervanging van De Baets en Ramaekers geen sinecure.

In een winderig Kemzeke bleek de eerste tien minuten een studieronde die besloten werd met een schot van Camilleri, dat gepakt werd door de nieuwe doelman, Corstanje. Van Kemzeke zagen we maar weinig tot op het kwartier een snelle counter die met een compleet mislukt schot werd besloten... dat in de voeten van een andere Kemzeke-speler verzeilde en die kon afronden, 1-0. Lovendegem reageerde met een kans voor Van Audenaerde. Na 22 minuten ging een schot van De Grande in de carambole wat Corstanje tot een onorthodoxe save verplichtte. Lovendegem kreeg heel wat hoekschoppen maar daar kwam weinig dreiging van. In de 25e minuut leed Lovendegem balverlies en Kemzeke kon counteren en afwerken. Vooral de twijfel in de verdediging bleek dodelijk. 2-0 en we raakten in vieze papieren. Matthijs reageerde met een knal die Corstanje van onder de lat haalde. Er volgden nog een hele reeks hoekschoppen voor Lovendegem (er zouden er een tiental zijn in de eerste helft) maar het frivole spel botste op hardnekkig verweer van Kemzeke. Rond de 40e minuut kreeg Kemzeke een opgelegde kans op 3-0 maar de bal ging naast. Drie minuten later liet een voor het overige onzichtbare Martens een sterke actie zien. Hij haalde de achterlijn en hij legde terug op De Grande, die te zwak inzette en de bal kon van de lijn geveegd worden. 2-0 aan de rust en de vraag was hoeveel energie Lovendegem nog in de tank had.

Bij het begin van de tweede helft werd Martens vervangen door Ponnet en Lovendegem nam een vliegende start: Camilleri trok alleen op avontuur en zijn stiftertje over Corstanje werd opnieuw van de lijn geveegd. Na 12 minuten werd Camilleri opnieuw diep gestuurd en zijn voorzet werd door Ponnet hoog over getrapt. Na 16 minuten kreeg Moerman ook een kopkans na een doorgekopte vrije trap maar de bal ging over. En Kemzeke vraagt U? Niks gezien. Een aantal forse ingrepen niet te na gesproken. Na 25 minuten werd Matthijs vervangen door Kalkan maar na het halfuur was de energietank stilaan leeg en Kemzeke stak de neus terug aan het venster. Bij een eerste kans werd de bal over het doel gelobd en in de 35e minuut werd een open kans op de paal getrapt. Maar na 40 minuten viel het verdict: 3-0 na, wat had U anders gedacht, een counter. Na 42 minuten kon Moerman na een voorzet van Ponnet de bal binnenlopen. Maar de treurzang was nog niet voorbij: in meters buitenspel mocht Kemzeke de 4-1 aantekenen.

Al met al valt de schade mee voor de periode: goed, Appelterre wint maar die hebben al een wedstrijd meer, maar Terjoden verliest en Vrasene wint niet. Volgende week wacht ons Ursel dat met 1-3 thuis verliest tegen Aalter. Is de opstanding van Aalter begonnen of was Ursel zo slecht. En het belangrijkste slechte nieuws is dat er in de degradatie een afscheiding komt met Machelen en Kerksken onderaan en dat we het contact met de middenmoot terug wat verliezen.