Analyse De omgekeerde wereld

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
De omgekeerde wereld
Foto: © SC

De 17e speeldag in de Primera División heeft heel wat verrassende resultaten opgeleverd.  De top-drie morste met punten, terwijl heel wat degradatiekandidaten wel de drie punten pakten.  Winnaars van het weekend werden Real Zaragoza en Valencia.  Het opvallendste resultaat van het weekend was toch wel de 2-0 nederlaag van Real Madrid op het veld van het voor de jaarwissel nog zwalpende Deportivo.
 
Leider Sevilla stond voor de moeilijke verplaatsing naar Real Zaragoza, dat na twee thuisnederlagen op rij iets had goed te maken tegenover zijn supporters.  Met een goede prestatie en een 2-1 zege zetten de maños het jaar alvast goed in.  Diogo en Ewerthon scoorden voor de thuisploeg, terwijl Luis Fabiano milderde.  In een spannende slotfase slaagde Sevilla er mede dankzij een goede César niet meer in een punt uit de brand te slepen.  Ondanks deze nederlaag blijft de Uefa-bekerwinnaar alleen leider. Real Zaragoza komt op twee punten van de tweede plaats.
 
Eerste achtervolger Barcelona stond ook al voor een moeilijke opdracht op bezoek bij Getafe.  Zonder Deco en Ronaldinho speelden de blaugranas maar een belabberde partij en de landskampioen mocht nog blij zijn met een punt.  De thuisploeg was niet erg doeltreffend en slaagde er maar één keer in te scoren via Guïza.  Xavi stelde met een knap schot gelijk en daar bleef het bij voor beide teams.  Barcelona mist zo de kans om naast Sevilla te komen, maar heeft wel nog een partij tegen Betis tegoed.
 
Real Madrid stond op papier voor een haalbare opdracht op het veld van Deportivo La Coruña.  De Galiciërs speelden echter stukken beter dan voor de korte winterstop en haalden het verdiend van een ongeïnspireerd Real.  Een doelpunt in het begin van elke helft volstond voor een 2-0 zege.  Deportivo vermijdt zo echt in degradatieproblemen te komen, terwijl Real Madrid de kans mist om te profiteren van het puntenverlies van de concurrenten.
 
Valencia ging op bezoek bij Villarreal voor een rasechte derby.  Veel doelkansen waren er niet in deze wedstrijd, maar Valencia had wel het overwicht.  De doeltreffendheid van Angulo zorgde voor de beslissing.  Valencia haalde het met het kleinste verschil van zijn rivaal en pakte zo zijn vierde opeenvolgende zege.  De mannen van Quiqué Florés mogen zo stilletjes terug beginnen dromen van een rol in de titelstrijd, al bedraagt de achterstand op Sevilla nog steeds zeven punten.  Voor Villarreal is er voorlopig weinig om van te dromen. 
 
Atlético kreeg het bezoek van rode lantaarn Gimnàstic en moest in principe dan ook winnen.  Ondanks kansen aan beide zijden zat scoren er zaterdag niet in in het Vicente Calderón zodat de wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was.  Atlético verliest zo opnieuw zijn vierde plaats, terwijl Gimnàstic door de winst van de concurrenten er nu wel heel slecht voorstaat.  De achterstand op het nummer 17 bedraagt al acht punten. 
 
Het was dit weekend ook uitkijken naar de prestatie van ploeg in vorm Osasuna.  Een bezoek aan Real Sociedad mocht niet echt een obstakel vormen in de schitterende reeks van de ploeg uit Pamplona.  Het draaide echter anders uit.  Ondanks een degelijke prestatie en duidelijk overwicht was het de thuisploeg die met 2-1 aan het langste eind trok.  Aranburu zorgde in de slotfase voor de beslissende treffer.  Real Sociedad houdt de hoop op redding zo levendig, terwijl Osasuna de kans mist om dichter bij de top-zes te sluipen.
 
Een andere ploeg die het op het einde van 2006 behoorlijk deed, was Espanyol Barcelona.  De Catalanen kregen het bezoek van seizoensrevelatie Recreativo Huelva en konden de goede lijn niet doortrekken.  Een doelpunt van Jesús Vázquez volstond voor de overwinning voor de bezoekers.   Espanyol blijft nog net in de linkerkolom staan, terwijl Recreativo mee blijft draaien in de Europese strijd.   
 
Real Betis viert in 2007 zijn 100-jarig bestaan en zette tegen Celta de Vigo het jaar van de centenario feestend in.  Vooral de prestatie, heel wat beter dan wat we in 2006 te zien krijgen van Betis, was hartverwarmend voor de verdiblancos.   Sobis maakte een van de kansen van de thuisploeg af en ondanks wat druk van Celta in de slotfase pakte Betis zo een verdiende tweede opeenvolgende zege.  Ondanks deze zes op zes blijft de ploeg wel op een degradatieplaats staan.  Celta moet dringend nog eens winnen om niet te diep weg te zakken.  
 
Levante zette het nieuwe jaar ook goed in.  De derde ploeg uit Valencia pakte een verdiende 2-0 overwinning tegen Racing Santander.  Levante was duidelijk de betere en maakte dankzij treffers van Camacho en Kapo een einde aan een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning.  Levante blijft wel in de degradatiezone hangen, maar ook Racing Santander is zeker niet vrij van zorgen.  
 
Real Mallorca is vooral in eigen huis aan een erg zwakke reeks bezig en breide daar tegen Athletic Bilbao een triest vervolg aan.  Het werd mede dankzij twee treffers van Urzaiz 1-3 voor de Basken, die zo hun degelijke uitreputatie bevestigen.  Het was de derde uitzege voor Athletic, tegenover één in eigen huis.  Athletic is nu vijftiende, terwijl Mallorca slechts één punt voorsprong heeft op nummer 18 Betis.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties