Analyse Opnieuw haasje-over in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Opnieuw haasje-over in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

    
Geen punten laten liggen tegen de staartploegen was de opdracht en Eendracht Appelterre had de boodschap goed begrepen. Niet de vlotte noch afgetekende overwinning voor de tabaksplanters, maar de winst volstond om opnieuw alleen aan de leiding te komen.
FC Eeklo beet zich de tanden stuk op het Machelense sluitstuk, Jens De Vos, die haast onklopbaar leek en volgt nu op 2 punten van Appelterre.
 
Ook Olsa Brakel geraakte niet verder dan een gelijkspel, wat echter, tegen het huidige Vrasene, niemand zal verbazen. Olsa blijft derde in de rangschikking, op 4 punten van de leider.
Kwik Eine kon voetballend niet overtuigen maar hield wel de punten thuis tegen Rapide Lebbeke. Gunter Van de Sompel krikte zijn seizoenstotaal op naar 20 eenheden. Eine staat nu 4de op 5 punten.
Na een beschamend zwakke vertoning viel voor SK Lebbeke de thuiszege tegen Terjoden in de slotseconden uit de lucht. De oudste Lebbeekse Club bezet de 5de plaats op 6 punten.
FC Vrasene blijft voor de 9de opeenvolgende wedstrijd ongeslagen. Kenny Raaymakers zorgde voor de verdiende gelijkmaker bij Brakel en telt nu 16 eenheden. De Waaslanders bezetten de 6de plaats op 7 punten.
SK Terjoden-Welle kreeg het deksel op de neus bij SK Lebbeke en zakt naar de 7de stek op 8 punten. In de strijd om het 2de periodekampioenschap blijft de achterstand op Lovendegem dezelfde maar de kansen om deze weg te werken verkleinen per week.
Rapide Lebbeke voelde zich duidelijk bekocht bij Eine en zakt, samen met SK Berlare, naar een gedeelde 8ste plaats op 8 punten van Appelterre. De puitenkloppers konden aanvankelijk nog gelijke tred houden bij Petegem tot Kissi mocht opdraven en Rieno Van Oost de klus afmaakte.
Sparta Petegem veegde de mindere prestatie van voor de jaarwisseling van de mat en gaf Berlare het nakijken. Petegem wordt 10de op 10 punten.
 
SKDJ Lovendegem ging zwaar ten onder bij een counterend Kemzeke. De ploeg blijft een goed uitzicht behouden op het 2de periodekampioenschap. Net zoals voor de winterstop deelde Eendracht Aalter opnieuw de lakens uit en Ursel was het kind van de rekening. Aalter en Lovendegem delen de 11de plaats op 13 punten.
 
Al vroeg op achtervolgen aangewezen beet Sparta Ursel zich de tanden stuk op de Aalterse verdediging en zakt naar de 13de plaats op 14 punten van de leiders.
Bij Klauwaerts Kemzeke diepten de invallers, El Asjadi en De Waegeneer, de in de eerste helft opgebouwde voorsprong verder uit. Lovendegem bleek geen weerwerk te vinden op de vlijmscherpe counters.  Kemzeke blijft 14de in het zog van Ursel.
 
FC Kerksken ging met het kleinste verschil ten onder tegen leider Appelterre. Nieuwkomers Doumbouya en Kiekens gaven alvast een hoopgevende prestatie weg. Op het veld van Eeklo speelde invallersdoelman Jens De Vos zich in de kijker voor Eendracht Machelen. Kerksken en Machelen zien de achterstand op Kemzeke groeien naar 5 resp. 6 punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties