Analyse Bayern en HSV krijgen rake klappen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern en HSV krijgen rake klappen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bayern München is eens te meer de grote verliezer van de speeldag. Na de nederlaag van afgelopen weekend in Dortmund ging het ook nu weer niet met de volle buit aan de haal. Bochum pakte een puntje mee in München. Dat leidde tot het ontlag van Felix Magath. Die vond wel meteen ander werk, want hij werd coach van HSV dat Doll op de keien zette. HSV is trouwens ook de nieuwe rode lantaarn.
 
De spelers van Bayern dropen dinsdag met het schaamrood op de wangen af na het laatste fluitsignaal. Volkomen terecht trouwens, want de kampioen speelde een erbarmelijke partij met puntenverlies tegen Bochum als resultaat. De crisis in München is groter dan ooit, Magath werd het slachtoffer. VFB Stuttgart profiteerde nog diezelfde dag van de uitschuiver van Bayern. Het won thuis, niet zonder moeite, van Arminia Bielefeld. Daarmee wipt het over Bayern naar plaats drie. Werder Bremen en Schalke deden ook wat ze moesten doen. Werder won de moeilijke verplaatsing bij Leverkusen. Schalke had dan weer weinig overschot tegen Aachen maar won wel.
 
Wie zijn geld op voorhand had ingezet op een gelijkspel tussen Wolfsburg en Frankfurt zal allicht niet veel geld buit gemaakt hebben. Wel indien men voorspeld had dat er vier doelpunten in die wedstrijd zouden gemaakt werden, want dat is zeker voor Wolfsburg niet alledaags. Hoedanook schieten beide teams er iets mee op. Ook Mönchengladbach en Nürnberg schieten niet veel op met hun gelijkspel. 0-0 werd het in Gladbach. Vooral ontgoochelend voor de thuisploeg, want het lijkt er sterk op dat Mönchengladbach tot het einde van het seizoen tegen de degradatie zal moeten vechten. Trainer Heynckens gooide een dag na het gelijkspel de handdoek in de ring.
 
Mainz deed een uitstekende zaak onderin. Het won van Dortmund dat zo teleurstelde na de overwinning tegen Bayern. Mainz is ook niet langer de rode lantaarn. Die is nu voor HSV. Dat kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Cottbus en dus mocht trainer Doll vertrekken. Hannover ten slotte blikte Hertha BSC in. Het werd maar liefst 5-0. Een serieuze kans gemist voor Hertha om dichter bij Bayern te komen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties