Rapide Lebbeke geeft punten aan Vrasen in de slotfase

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke geeft punten aan Vrasen in de slotfase
Foto: © SC

    
Net zoals in de heenwedstrijd boden Rapide Lebbeke en KFC Vrasene aan de toeschouwers een aangenaam kijkstuk. Snel en vaardig voetbal aan beide zijden, sportiviteit op en rond het veld. Een wedstrijd gekruid met vijf doelpunten, al was de uitslag zeker niet de verhouding op het terrein. Daar bovenop een quasi perfect leidend scheidsrechterstrio: wat kan men zich nog meer wensen?
 
Beide ploegen kozen direct voor de aanval. Rapide eiste het balbezit op en Jens Verroken knalde een voorzet in één tijd over. Kenny Raaymakers sneed naar binnen maar trapte met rechts een paar meter naast. Lendert Putteman zette een knappe collectieve aanval in, besloten met een mooi schot van Jens Verroken richting winkelhaak. Branny Deck had een goede save in huis. Op de scherp aangesneden hoekschop van Preben De Leeuw moest de bezoekende goalie de bal van onder de lat halen. Aan de overzijde devieerde David Verbeke een voorzet van Raaymakers over. Branny Deck moest plat op een verrassend schot van Kevin Trienpont. Toen Steven Vereeken zich verslikte bij het uitverdedigen bracht Tim Van Elst maatje Raaymakers in schietpositie. Het leder zoefde voorlangs naast. Net voor het half uur kreeg Rapide een enige gelegenheid om de score te openen. Trienpont en Verroken bedienden de vrijstaande Lendert Putteman maar die faalde onbegrijpelijk van dichtbij. De kansen bleven van beide kanten komen maar noch Jens Verroken, noch Tim Van Elst of David Verbeke konden ze verzilveren. Op slag van rust had Glenn Baert een voetreflex nodig op een plaatsbal van Kenny Raaymakers.

Rapide kwam het snelst uit de kleedkamers en Kevin Trienpont stuurde Tim Vierbergen diep. Christophe D’Eer had geen verhaal tegen de rechterspits die hem vandaag alle kleuren van de regenboog liet zien. Tim bood Jens Verroken een prachtgeschenk op een schoteltje. De kersverse vader van eersteling Sieben trapte zijn 11de van het seizoen feilloos binnen (47’ 1-0). Enkele minuten later was Tim Vierbergen te braaf om neer te gaan op een tackle en zag zijn assist nog net in hoekschop verwerkt. Vrasene reageerde maar Kenny Raaymakers vond een uitstekende Glenn Baert op zijn weg. Op de aansluitende hoekschop kopte Joeri Vanderveken de gelijkmaker onhoudbaar op het bord (55’ 1-1). Even over het uur kende de thuisploeg pech toen Lendert Putteman een vrije trap van Tim Vierbergen op de doelpaal kopte. Enkele halve kansen later had Glenn Baert een supersave nodig om een pegel van Daniel Romero uit zijn doel te ranselen. Met nog een klein kwartier op de klok ging Raaymakers aan de haal, doelman Baert aarzelde en ging dan in de fout op de bezoekende spits. Kenny Raaymakers trapte zelf de penalty feilloos binnen (77’ 1-2), meteen zijn 20ste seizoenstreffer. Rapide was van slag en toen Bart Verhulst onzorgvuldig wegkopte was Raaymakers er als de kippen bij om Tim Van Elst te bedienen (81’ 1-3). De thuisploeg moest de kelk onverdiend tot op de bodem ledigen toen, na zwak uitverdedigen, Kenny Raaymakers alleen voor Glenn Baert verscheen en zijn 21ste binnenschoof (89’ 1-4).
 
Rapide Lebbeke trekt zondag naar SK Berlare. Vrasene krijgt zaterdagavond Aalter op bezoek, de ploeg waartegen, op 22 oktober!, voor het laatst werd verloren.
 
Rapide Lebbeke: Glenn Baert, Karel Verhulst (78’ Koen Baetens), Bart Verhulst, Steven Vereeken, Preben De Leeuw, Jeff De Visscher, Tim Vierbergen, Lendert Putteman, Jens Verroken, Steff De Visscher, Kevin Trienpont. Res. Yannick Sen, Matthias De Visscher, Sven Mergan
 
KFC Vrasene: Branny Deck, Glenn Maes, Joeri Vanderveken, Lenny Janssens, Andy Janssens (75’ Nick Everaert), Tim Van Elst, Kenny Raaymakers, Christof De Breucker, Nico De Ryck, David Verbeke (61’ Daniel Romero), Christophe D’ Eer. Res. Maarten Nys, Bart Neve
 
Doelpunten: 47’ Verroken 1-0; 55’ Vanderveken 1-1; 77’ Raaymakers 1-2 (pen); 81’ Van Elst 1-3; 89’ Raaymakers 1-4
 
Gele Kaarten: 41’ Joeri Vanderveken, 89’ Tim Van Elst
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties