Adelaide onderuit in eerste CL-wedstrijd

7645 supporters waren aanwezig om de allereerste wedstrijd in de Aziatische Champions League op Australische bodem mee te maken. Adelaide United kon dat historisch feit echter niet meer glans geven. Shandong Luneng, de kampioen van China, wist immers te winnen dankzij een own-goal vlak na de rust. Gezien hun aanvalsdrang en kansen verdiende Adelaide echter iets beter.

Het was de eerste partij met inzet voor Aurelio Vidmar als interim-coach, maar hij werd meteen geconfronteerd met een hoge blessurelast. Het spel ging in de beginfase goed op en neer en het was duidelijk dat beide ploegen op het veld stonden om te winnen. Naarmate de eerste helft vorderde nam Shandong de partij in handen, maar uitgesproken kansen leverde dat niet op. Op het einde van de eerste helft claimde Adelaide nog een strafschop toen Nathan Burns ten val kwam in het Chinese strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan.

De tweede helft was amper begonnen of er was een doelpunt. Uit een hoekschop kopte Li Jinyu op doel en via de dij van Michael Valkanis rolde de bal in het doel van Adelaide. Geluk voor de Chinezen, want zonder de tussenkomst van Valkanis was er van een doelpunt geen sprake. Ineens waren er langs beide kanten mooie kansen, maar beide doelmannen stonden pal. Halverwege de tweede helft sloeg de vermoeidheid toe bij Shandong en nam Adelaide het heft in handen. Echter kansen voor Carl Veart, Dez Giraldi, Richie Alagich en Matthew Kemp werden onschadelijk gemaakt zodat bij het eindsignaal nog steeds de 0-1 op het bord stond. Op 21 maart reist Adelaide af naar het Vietnamese Dong Tam Long An om daar te proberen hun eerste punten in de Champions League te behalen.