Sydney wint debuutwedstrijd in de CL

Sydney FC heeft zijn debuut in de Aziatische Champions League niet gemist. De Australische ploeg ging immers met 2-1 gaan winnen op het veld van Shanghai Shenhua, de vice-kampioen van China. De landskampioen van vorig seizoen zorgde daarmee ook voor de eerste zege van een Australische ploeg in de Aziatische Champions League ooit.

Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd met inzet voor interim-coach Branko Culina en ze kon niet beter beginnen. Na amper zes minuten volleyde Steve Corica op aangeven van David Carney de bal voorbij doelman Wang Delei. Het was diezelfde Corica die een jaar geleden het doelpunt scoorde waarmee Sydney de Grand Final won en landskampioen werd. Halverwege de eerste helft verdubbelde Sydney hun voorsprong. Het afstandsschot van Ufuk Talay verdween immers krachtig in de linkerbovenhoek van het Chinese doel. Op slag van rust was het zelfs bijna 0-3, maar de poging van Alex Brosque belandde op de buitenkant van de paal.

Na de rust veranderde Shanghai van mentaliteit en kapitein Jiang Kun zette doelman Clint Bolton voor het eerst serieus aan het werk met een vrije trap. Even daarna schoot David Zdrilic de beste kans van Syndey in de tweede helft naast. Shanghai nam echter het heft in handen en had pech toen Diego Alonso de deklat raakte. De druk werd een kwartier voor tijd evenwel beloond met een doelpunt. Het was invaller Xie Hui die op een vrije trap Noel Spencer in de lucht versloeg en de bal tegen de netten kopte. Na de aansluitingstreffer bleek echter eveneens dat Shanghai al te veel krachten had verbruikt om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker waardoor Sydney meteen de overwinning meegraaide in hun debuut in de Champions League.