Speeldag: Speeldag 35
Stadion: Anfield Road
Liverpool zeker van Champions League
Steven Vanmeert

Dankzij 2 doelpunten van Dirk Kuyt hebben de Reds de punten thuis gehouden tegen Wigan. Liverpool nam meteen het heft in handen en bepaalde het tempo. Het duurde evenwel een kwartier alvorens er een echte kans kwam. Crouch werd mooi binnendoor gestuurd door Pennant maar werd op het nippertje afgeblokt. Tien minuten later kreeg Zenden ook de vrije baan maar besloot overhaast en daardoor vloog zen schot hoog over. Op het halfuur was het dan toch raak. Pennant trok voor en Kuyt was eerder bij de bal om zo binnen te koppen 1-0. Tot aan de rust gebeurde er nog weinig, 1-0 bij de rust dus.

De 2e helft begon goed, Gonzalez werd afgeblokt en Kuyt was paar minuten later blijkbaar verrast want miste zen kopbal compleet in een nochtans goeie positie. Halverwege de 2e helft verdubbelde Kuyt de voorsprong. Een 1-2 Bellamy-Riise resulteerde in een tackle op Bellamy,de bal belandde wel bij Kuyt die uit de draai fraai binnenschoot. Liverpool speelde de wedstrijd rustig uit en kwam op het einde nog enkele keren dicht bij een derde treffer maar Gonzalez en Kuyt zagen hun pogingen gered door Filan.

Door deze overwinning en het gelijkspel (2-2) van Arsenal bij Tottenham staat het opnieuw steviger 3e. Het heeft nu 4 punten meer dan Arsenal. Het is ook meteen zeker van al minstens de vooronde van de Champions' league.