FA gaat gedrag Ball onderzoeken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FA gaat gedrag Ball onderzoeken
Foto: © SC

Michael Ball, verdediger van Manchester City, zal zich moeten verantwoorden bij de Engelse voetbalbond, de FA, over zijn gedrag tijdens de derby tegen Manchester United van afgelopen weekend. De oud-speler van PSV Eindhoven stapte na amper twee minuten spelen op de borst van de op de grond liggende Cristiano Ronaldo. De scheidsrechter van dienst, Rob Styles, heeft het incident niet zien gebeuren.

Stuart Pearce, de manager van Manchester City, beraadt zich over een eventuele sanctie ten aanzien van zijn verdediger, maar gaf aan dat hij zou verwonderd zijn mocht de Engelse voetbalbond niets doen. "Ik ben er zeker van dat de Engelse bond actie zal ondernemen mocht dat noodzakelijk zijn. Zowat alles is tegenwoordig op televisie te zien." Pearce kreeg gelijk. De FA heeft alvast een onderzoek opgestart.

Manchester United-manager Alex Ferguson was overigens niet te spreken over de spelleiding tijdens de derby. "Hij was in een situatie beland dat hij de teugels te veel had laten vieren. Het is dan sowieso moeilijk om te handelen als het uit de hand dreigt te lopen", aldus Ferguson over de leiding van Styles.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties