Analyse Nastja Ceh vloerde competitieleider

Luc Goderis
Nastja Ceh vloerde competitieleider

Spartak Moskou voert sinds afgelopen weekend alleen de Russische rangschikking aan.  De Moskovieten wonnen zelf met 2-1 van Rubin Kazan en zagen de naaste concurrenten allemaal gelijkspelen.

De doelpunten van Spartak werden gemaakt door Denis Boyarintsev en Yegor Titov.  Door de zege staat de ploeg nu alleen bovenaan in de Russische Premier League.  Het verschil met stadsgenoot en naaste concurrent FK Moskou, dat gisteren met 0-2 verloor van promovendus Khimki, bedraagt drie punten.  Ex-Bruggeling Nastja Ceh dirigeerde op grootse manier zijn team naar een verdiende zege en opende halfweg de eerste helft de score.  Vanop de stip schoot hij de 0-1 binnen.  Minuten later verdubbelde Anton Arkhipov de score.

Zenit St Petersburg kwam in de rangschikking op gelijke hoogte met FK Moskou.  Beide teams tellen nu vijftien punten.  De ploeg van trainer Dick Advocaat speelde met 1-1 gelijk tegen Kriliya Sovetov Samara.  Zenit moest na een rode kaart voor doelman Vyacheslav Malafeev ruim een uur met z'n tienen spelen.  Kort daarvoor had hij nog een strafschop van David Mujiri gestopt.  Amper tien minuten later stonden de bezoekers, na de uitsluiting van Oleg Trifonov, ook met een man minder op het terrein.
Kort na de pauze kwam het team uit Samara via Serge Branco toch op voorsprong, maar een kwartier voor affluiten schoot Pavel Progrebnyak op strafschop de gelijkmaker binnen.

CSKA Moskou kwam na deze speeldag ook al op vijftien punten. De Uefabeker-winnaar van 2005 kwam tegen FK Rostov niet verder dan een 1-1 gelijkspel.  Daardoor ziet de regerende landskampioen Spartak verder uitlopen aan de kop van de rangschikking.  Jô Alvis schoot na de pauze CSKA op voorsprong, maar Mikhailo Pjanovic tekende tijdens de slotminuten voor het gelijkspel.