Vanhaezebrouck en Staelens over eindronde

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Vanhaezebrouck en Staelens over eindronde
Foto: © SC

Op zondag 27 mei is het zover. Drie tweedeklassers hebben een mooi seizoen achter de rug en hebben zich tot in de eindronde gespeeld. Samen met Lierse, dat zich op de laatste speeldag nog (voorlopig) kon redden, is de eindronde een nacompetitie met vier evenwaardige ploegen. Toch wordt KV Kortrijk als de underdog beschouwd. Coach Vanhaezebrouck en sportleider Staelens praten over de nakende eindronde.

KV Kortrijk, de underdog van de eindronde
De Kortrijkzanen eindigden dit seizoen op de derde plaats in tweede klasse en speelde een sterk seizoen. In de eindronde wordt het maar weinig als favoriet getipt. Het is dan ook de enige ploeg die niet uit de provincie Antwerpen komt. Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel.
Lorenzo Staelens en Hein Vanhaezebrouck beseffen ook dat Kortrijk de underdog is. Ze hadden ook liever Beveren in de eindronde gehad, aangezien zij minder gemotiveerd zouden zijn dan Lierse. Dat Kortrijk de enige West-Vlaamse ploeg is, kan ook een voordeel zijn. In de Antwerpse derby's zullen de drie partijen elkaar willen afmaken. 

Het speelschema: eerst thuis tegen Lierse en meteen erna naar het LispKV Kortrijk start de eindronde in het eigen Guldensporenstadion, maar moet dan wel meteen erna twee uitmatchen spelen. Vanhaezebrouck en Staelens hadden liever het omgekeerde zien gebeuren. "Als we de zware start goed doorspartelen, zien we onze kansen stijgen. Als we echter de eerste twee speeldagen het onderspit moeten delven, zijn de kansen op promotie meteen gehalveerd", verklaart de coach. 

De kern: het probleem waarmee Kortrijk al het hele seizoen kamptEr werd genoeg over gespeculeerd dit seizoen. KV Kortrijk heeft een te kleine kern. Vanhaezebrouck heeft enkele keren getimmerd op een extra spits, maar heeft die niet gekregen. "Met een extra spits hadden we meegedaan voor de titel", weet de ex-coach van Lauwe. Daarbij komt dat in die kleine kern de twee motoren op het middenveld geblesseerd zijn. Zowel Calvo als Provoost zijn uitgevallen, waardoor Kortrijk erg belangrijke spelers moet missen tijdens de eindronde. Ook Vervaeke raakt niet tijdig klaar voor de eindrondestart.

Naast de blessures waarmee de reeds kleine kern te kampen heeft, waaien de transferperikelen op. Xavier Chen heeft al getekend bij eindrondeconcurrent KV Mechelen. De 'Kakkers' zouden daarnaast ook nog met andere KVK-spelers praten. Vanhaezebrouck stoort zich daarbij wat aan de afwachtende houding van het bestuur. Het voornaamste probleem is dat er nog geen zekerheid is over de divisie waarin Kortrijk het volgende seizoen zal aanvangen.

Wie speelt er een thuismatch in het Guldensporenstadion?Als er gepeild wordt naar het mooiste bezoekersvak in tweede klasse, zullen velen 'KV Kortrijk' laten vallen. Dat kan wel eens een nadeel worden, vindt Vanhaezebrouck: "Het wordt zeer moeilijk om de bezoekende supporters verbaal te overtreffen, want alledrie de ploegen zullen wel minstens 2500 bezoekers meehebben. Maar ik reken erop dat onze supporters zich massaal achter de ploeg zullen plaatsen. De twaalfde man wordt ontzettend belangrijk."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties