Bastürk tekent bij Duitse landskampioen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bastürk tekent bij Duitse landskampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VfB Stuttgart heeft al een aanwinst beet voor volgend seizoen. Het haalde de Turk Yildiray Bastürk binnen. De international komt over van Hertha BSC Berlijn. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij de Duitse landskampioen.

"We zijn erg blij dat Bastürk voor ons heeft gekozen. Hij had meerdere aanbiedingen uit het binnen- en buitenland. Yildiray wilde echter boven alles naar ons. Dankzij zijn komst kunnen we de kwaliteit van onze selectie verhogen", aldus Horst Heldt, de teammanager van die Schwaben op de clubwebsite.

Ook Armin Veh, de coach van de Meister, is tevreden. "Bastürk kan ingezet worden op alle posities op het middenveld. Bij al zijn clubs was hij een leider. Hij speelde ook al een finale van de Champions League, nam deel aan een WK en heeft de laatste jaren zijn klasse in de Bundesliga bewezen", aldus de oefenmeester.

Bastürk begon zijn carrière bij het bescheiden Wattenscheid. Via VfL Bochum, waar hij Europees debuteerde tegen Club Brugge, ging het naar Bayer Leverkusen waarmee hij de finale van de Champions League verloor tegen Real Madrid. De voorbije drie seizoenen speelde hij in de Duitse hoofdstad bij Hertha BSC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties