Mondragon kiest voor Duits avontuur

Mathias Dumarey
Mondragon kiest voor Duits avontuur
Foto: © SC

Doelman Faryd Mondragon vertrekt bij Galatasaray en gaat aan de slag bij de Duitse tweedeklasser 1.FC Köln. De Colombiaan heeft in de Domstad een contract voor twee seizoenen getekend.

Mondragon was sinds 2001 aan de slag in Istanbul waarmee hij in datzelfde jaar en in 2006 de Turkse landstitel kon binnenhalen. In 2005 won hij de Turkiye Kupasi. Mondragon, 45-voudig international voor zijn land, stond dit seizoen onder Eric Gerets dertig keer onder de lat.

Op de website van 1.FC Köln toont Mondragon zich tevreden over zijn transfer. "Ik ben heel erg onder de indruk dat ik in zo'n mooie stad kom wonen. Keulen heeft een grote geschiedenis en 1.FC Köln is een club met één van de meest indrukwekkende histories van het Duitse voetbal. Het is voor mij een eer om voor zo'n club te mogen spelen", aldus Mondragon.

Mondragon gaf wel toe dat het erg belangrijk was voor hem dat Christoph Daum er trainer is. Daum was jarenlang werkzaam in Turkije bij de topclub Fenerbahçe. "Hij kent mij heel goed van in zijn periode in Turkije. Het is een geweldige trainer met een fantastische loopbaan", steekt Mondragon zijn lof voor zijn toekomstige trainer niet weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties