Bekerwinst voor Sevilla

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Bekerwinst voor Sevilla
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Sevilla heeft zijn derde finale van het seizoen winnend afgesloten.  Na de Europese Supercup en de Uefa-beker pakken de Andalusiërs ook de Copa del Rey.  In de finale haalde Sevilla het met het kleinste verschil van Getafe.  Kanouté was in een bitsige wedstrijd de maker van het enige doelpunt. 
 
Beide teams wilden graag hun knap seizoen in schoonheid eindigen en begonnen gretig aan de partij.  De eerste grote kans was voor Getafe. Doelman Palop kwam echter goed tussen en hield Guïza zo van een vroege openingstreffer.  Die viel even later wel aan de overkant. Na een slechte tussenkomst van Pulido kon Kanouté alleen op Luis Garçia afgaan en de Malinees miste niet.  Getafe probeerde te reageren, wat resulteerde in aanvallen over en weer.  De beste kansen waren nog voor Sevilla. Renato slaagde er echter niet in Luis Garçia te verschalken en ook Kanouté kon geen tweede keer scoren. In het slotkwartier van de eerste helft claimde Getafe nog tot twee keer toe een penalty, maar de scheidsrechter ging hier niet op in. De Madrileense gemoederen verhitten en tijdens de rust kwam het tot een dispuut tussen Contra en Palop. De referee liet twee kopstoten van de Roemeen richting de doelman onbestraft.  
 
In de tweede helft kregen we vooral veel strijd te zien, met duels en discussies over en weer.  Tussenin werd ook nog gevoetbald, met onder meer nog een kans voor Getafe via Manu del Moral.  Er kwamen nog wat kansen over en weer, onder meer voor Paredes voor Getafe en Jesus Navas voor Sevilla, maar aan de score veranderde niets meer. Het laatste wapenfeit was een rode kaart, onvermijdelijk in een al bij al agressieve finale.  In de slotminuut was het Kanouté die vroegtijdig naar de kant werd gestuurd.  Sevilla pakte zo al bij al verdiend de bekerwinst en zet zo een kroon op een ronduit schitterend seizoen.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties