Brazilië krijgt toch concurrentie voor WK 2014

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brazilië krijgt toch concurrentie voor WK 2014
Foto: © SC

Na de organisatie van de succesvolle Copa America heeft Venezuela de smaak te pakken. Het land wil nu een poging doen om het WK van 2014 binnen te halen. Tot nu toe was enkel Brazilië kandidaat-organisator. Het nieuws over de mogelijke kandidatuur van Venezuela voor het WK 2014 kwam van de Venezolaanse minister van Sport Eduardo Alvarez.

Venezuela heeft wel één probleem. De inschrijvingstermijn om zich kandidaat te stellen voor een WK-organisatie is al verstreken. "We realiseren dat dit een probleem is en dat Brazilië onze poging niet in dank zal afnemen, maar toch gaan we ervoor", aldus Alvarez. 

De laatste keer dat er in Zuid-Amerika een WK werd georganiseerd, was in 1978. Argentinië was toen gastheer voor het mondiale voetbal. Acht jaar later, in 1986, zou het WK normaal in Colombia hebben plaatsgevonden. Door organisatorische problemen werd het WK later doorverwezen naar Mexico. Op 29 oktober zal de wereldvoetbalbond FIFA bekendmaken welk land zich mag opmaken voor de organisatie van het grote voetbalfeest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties