Analyse Roma en Juve zonder fout

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Roma en Juve zonder fout
Foto: © SC

Na twee speeldagen in de Serie A blijven slechts twee ploegen over met het maximum van 6 punten. Het zijn niet de topfavorieten Milan en Inter, maar wel Roma en Juventus.

Roma maakte tot nu toe misschien wel de sterkste indruk: Na de knappe winst in Palermo werd Siena zonder veel problemen opzij gezet. Totti is alweer in grote vorm en Giuly lijkt een echte versterking te zijn, zeker nu Mancini nog niet wedstrijdklaar is. De openbaring is echter middenvelder Aquilani (foto). De belofteninternational speelde tweemaal grandioos en scoorde al twee heerlijke doelpunten. Door zijn prestatie raakt een gelouterde international als Perrotta voorlopig niet meer in de ploeg.

Juventus zag alle hoeken van het veld in Cagliari, waar een ontketende Foggia bijna de held van de dag werd, maar op karakter haalden de Bianconeri hun slag thuis. Die 'grinta' wordt een extra wapen voor Juve. De inbreng van Camoranesi, hersteld van een blessure, was goud waard. Voor de negatieve noot zorgde Zebina: de Fransman kreeg rood en gaf bij het verlaten van het veld nog een klap aan een cameraman. Hij mag zich aan een serieuze schorsing en boete verwachten.

Milan leek vermoeid van de trip naar Monaco voor de Europese Supercup, maar botste ook gewoon op een meer dan degelijk Fiorentina. Prandelli lijkt het verlies van Toni nu al opgevangen te hebben. Fiorentina kan hoog eindigen dit seizoen. Ancelotti hoopt dat Ronaldo vlug van opwachting kan maken: Gilardino kon alweer niet overtuigen en Inzaghi, hoewel nog heel trefzeker, is niet meer van de jongsten.

Inter won in Empoli door twee doelpunten van Ibrahimovic, maar overtuigend was het spel zeker niet. Bij een 0-1 stand kwam Empoli enkele keren gevaarlijk opzetten, maar nieuwe schade bij de Nerazzurri bleef uit. Mancini heeft nog het nodige werk om van zijn ploeg weer de onstopbare machine van vorig seizoen te maken.

Opmerkelijk was vooral de 0-5 van Napoli bij Udinese. Udinese had op de eerste speeldag kampioen Inter verdiend op 1-1 gehouden, terwijl de Napolitanen thuis een lesje hadden gekregen van Cagliari. De Azzurri haalden het verrassend met het grootste gemak. Met Lavezzi (foto) hebben de tifosi, zoveel jaar na ene Diego Armando Maradona, een nieuw Argentijns idool.

Ook Palermo deed van zich spreken: de gouden tandem Miccoli-Amauri maakte brandhout van Livorno: aan de rust was de schade nauwelijks meer te overzien, 0-4. Aanvallend zit het bij de Rosaneri snor. Thuisploeg Livorno kon nog milderen, maar na twee speeldagen kreeg de ploeg al 9 doelpunten binnen: men zou zich voor minder zorgen beginnen te maken. Bovendien lijkt steraankoop Tavano maar een schim van de wervelende spits die hij twee seizoenen terug, bij Empoli, was.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties