Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Goodison Park
United boekt belangrijke overwinning
Kristof Blomme

Manchester United heeft een belangrijke overwinning geboekt. Op het veld van Everton werd met 0-1 gewonnen. In de slotfase zorgde Vidic voor het enige doelpunt van de partij.

Manchester United was slecht aan het seizoen begonnen. In de eerste drie partijen werden amper twee punten gepakt. De vorige twee speeldagen werden wel zes punten gepakt, waardoor United opklom naar de achtste plaats, op amper twee punten van de leiders. Vanmiddag moest het op bezoek bij Everton, dat voorlopig tien punten pakte. In de eerste helft waren beiden ploegen aan elkaar gewaagd, waardoor er weinig te beleven was. Na een halfuur voetballen was de beste mogelijkheid voor Vidic. Hij kon aan de eerste paal een hoekschop van Giggs niet binnen werken. Vijf minuten voor de pauze liep Silvestre, met niemand in de buurt, een knieblessure op. De Fransman werd vervangen door Nani

Meteen na de pauze kwam de thuisploeg ei zo na op voorsprong. Een hoekschop van Arteta werd goed ingekopt door Johnson, maar Scholes haalde de bal van de lijn. Even later bracht Tevez, aan de overkant, de bal voor doel. Scholes trapte van dichtbij over. De match leek af te stevenen op een logisch gelijkspel, maar zeven minuten voor het einde wisten de bezoekers toch te scoren. Een hoekschop van Nani werd door Vidic hard ingekopt. De laatste kans was nog voor invaller McFadden, maar Van der Sar had een goede redding in huis. Manchester United won zo de laatste drie wedstrijden met 1-0.