Analyse Achtervolging op AS Roma

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Achtervolging op AS Roma
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na speeldag drie blijft er nog één leider over in de Serie A: AS Roma toonde zich afgelopen weekend weer oerdegelijk. Juventus kende wat pech tegen Udinese, maar kon zeker niet overtuigen. Inter speelde evenmin een grandioze wedstrijd, maar rukt toch op naar de tweede plaats.

AS Roma kreeg nog geen enkel doelpunt binnen in deze competitie. De organistatie staat, net als vorig seizoen, als een huis, maar in tegenstelling tot vorige jaargang heeft Spalletti (foto) nu tal van wisselopties. De afwezigheid van Mancini, Mexes en Pizarro zou vorig seizoen een onoverkomelijk probleem zijn geweest, maar nu vangen de Giallorossi dat met de glimlach op. De Romeinen lijken tot veel in staat dit seizoen.

Inter kent heel wat huishoudelijke problemen: blessures van sterkhouder Materazzi en duurste aankoop Chivu, discussies met Vieira over zijn optredens met de Franse elf en de (nachtelijke) avonturen van zorgenkind Adriano. Mancini kan echter op zoveel klassespelers rekenen, dat de Nerazzurri nauwelijks hinder ondervinden. Het spel is allesbehalve goed, maar een flits is meestal voldoende om een wedstrijd te beslissen. Adriano speelde overigens 90 minuten zondag. Hij speelde niet de pannen van het dak, maar als hij geduldig en sereen aan de weg terug timmert, kan hij nog een grote troef worden voor Inter.

Claudio Ranieri beseft beter dan wie ook dat zijn Juventus nog een lange weg heeft af te leggen. De Bianconeri slaagden er niet in, de acht doelpunten uit de eerste twee wedstrijden ten spijt, de versterkte defensie van Udinese open te breken. Toen Camoranesi (foto) uitviel, met een volgens de eerste prognoses zware blessure, was de creativiteit op het Turijnse middenveld ver te zoeken. Volgende week gaat een door blessures geteisterd Juve op bezoek bij de leider in Rome: het wordt een belangrijke test om te zien of de Bianconeri dit seizoen al klaar zijn om het gevecht om de titel aan te gaan.

AC Milan lijkt in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen: de gelouterde vedetten kunnen zich moeilijk opladen voor een wedstrijd tegen een 'kleintje'. In Siena konden de Rossoneri wel aanspraak maken op de overwinning, gezien de kansen, vooral na de pauze, maar het duurde tot de allerlaatste minuut voor verdediger Nesta een puntje uit de brand kon slepen. Doelman Dida toonde zich eens te meer een weinig betrouwbaar sluitstuk. Voor een ploeg die de titel ambieert, is een gelijkspel bij een gedoodverfde degradatiekandidaat simpelweg te weinig. Intussen bedraagt de kloof met Roma toch al vier punten, zodat Milan er goed aan doet niet veel te laten liggen.

Lazio heeft, na het derde gelijkspel op rij, zijn start compleet gemist. De Biancocelesti kenden wel al een hoogtepunt door zich te plaatsen voor de poules van de Champions League. Met de versterkte concurrentie in eigen land en de extra belasting op het Europese toneel valt nu al te vrezen dat Delio Rossi (foto) met zijn team de knalprestatie van vorig seizoen (derde ondanks puntenaftrek) niet zal herhalen.

Ook Fiorentina kan niet tevreden zijn met 5 op 9. De Viola startten sterk met een overwinning tegen Empoli en een meer dan verdiend gelijkspel bij Milan, maar het gelijkspel thuis tegen Atalanta doet de voorlopige balans toch eerder negatief overhellen. De ploeg heeft veel kwaliteit en een plaats bij de eerste vier is een reële mogelijkheid, maar dan moet er uiteraard aan een beter gemiddelde gepresteerd worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties