Wenger kan straks flink gaan 'shoppen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wenger kan straks flink gaan 'shoppen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat Arsenal voor de wind in de Engelse Premier League. Arsène Wenger, de Franse manager van de club, kreeg trouwens nog goed nieuws te horen van de clubleiding. Die maakten vanochtend bekend dat de omzet is gestegen naar een recordhoogte en een deel van dat geld zal gebruikt worden om de selectie te versterken.

Concreet betekent dit nieuws dat Wenger waarschijnlijk zo'n honderd miljoen euro zal mogen uitgeven aan nieuwe spelers. De verhuizing van het kleine maar gezellige Highbury Park naar het imposante Emirates Stadium heeft ervoor gezorgd dat er sprake is van een omzetstijging van vijftig procent. In een jaar tijd mocht de club driehonderd miljoen euro bijschrijven op de bankrekening.

Arsenal is op die manier de tweede rijkste club van Europa geworden na Real Madrid. Per thuiswedstrijd ontvangen The Gunners 4,5 miljoen euro van de kaartenverkoop, sponsorinkomsten en andere recettes. Of Wenger het spaarpotje van honderd miljoen euro volledig zal spenderen, valt af te wachten. De Fransman staat erom bekend dat hij graag jonge talentvolle spelers naar de Engelse hoofdstad haalt voor weinig geld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties