Analyse Geen verandering aan de top

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Geen verandering aan de top
Foto: © SC

De Spaanse top-vijf liet zich dit weekend niet verrassen.  Real Madrid, Valencia, Villarreal, Barcelona en Atlético wonnen allen hun wedstrijd.  Aan de top van de klassering verandert er dan ook niets.  Opvallend was de nieuwe nederlaag van Sevilla. De Andalusiërs gingen met 2-0 onderuit op het veld van Real Zaragoza. 
 
Ondanks alweer een slappe prestatie blijf Real Madrid alleen leider. Op het veld van een weinig trefzeker Getafe kwam de Koninklijke goed weg.  De thuisploeg domineerde de partij, maar slaagde er niet in de netten te doen trillen. Real deed dat op de counter wel, al ging het om een fel gecontesteerd doelpunt van Sergio Ramos.  De ploeg van Schuster won zo met het kleinste verschil en pakt een knappe 16 op 18.  Voor Getafe blijft het wachten op de eerste zege.
 
Eerste achtervolger Villarreal kende ook geen makkelijke avond tegen Athletic Bilbao. De Basken brachten vooral in de eerste helft goed en aanvallend voetbal, maar echt veel dreiging leverde dat niet op.  Villarreal had genoeg aan een doelpunt van Fuentes in de tweede helft om de zege naar zich toe te trekken.  Dankzij die zege blijf Villarreal tweede op één puntje van Real.
 
Valencia zet zijn goede reeks voort.  Op het veld van Recreativo Huelva pakte de vierde van vorig seizoen al zijn vijfde opeenvolgende zege.  Een vroeg doelpunt van David Villa volstond voor de drie punten.  Op die manier blijft Valencia gedeeld tweede. Recreativo staat nog net in de linkerkolom.  
 
Onder impuls van Messi swingt Barcelona zonder Ronaldinho weer als vanouds. Met Levante, voorlopig het zwakke broertje in de Primera División, kenden de Catalanen dan ook weinig moeite. Net als tegen Real Zaragoza haalde Barça het met 4-1 cijfers. Henry snoerde met drie treffers de criticasters de mond, Messi bekroonde zijn uitstekende partij met alweer een doelpunt.  De tegentreffer van Viqueira viel van op 11 meter. Barcelona blijft na deze zege vierde, Levante is nog steeds hekkensluiter.
 
Atlético Madrid lijkt na een teleurstellende start op het goede spoor te zitten.  Osasuna kon de hoofdstedelingen in het Vicente Calderon weinig in de weg leggen.  De 2-0 zege voor Atlético was dan ook meer dan verdiend.  Doelpuntenmakers van dienst waren Raul Garçia en Aguëro. De Madrilenen blijven zo vijfde, Osasuna deelt de 14e stek.
 
Espanyol Barcelona doet het intussen ook behoorlijk goed. Dankzij een thuiszege tegen Deportivo pakten de Catalanen zes op zes.  Een treffer van Tamudo volstond voor een zege met het kleinste verschil.  Bij Deportivo waren er wel tekenen van verbetering, maar de Galiciërs misten slagkracht voor doel.  Espanyol klimt dankzij deze overwinning naar de zesde stek.
 
Real Zaragoza herpakte zich na de zware nederlaag in Camp Nou.  De maños versloegen in eigen huis Sevilla met 2-0.  Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar de thuisploeg sprong daar het best mee om.  D’Alessandro en Sergio Garçia lieten La Romareda vieren. Sevilla zit met vier opeenvolgende nederlagen duidelijk in een dalletje.  Met een zes op vijftien zakt het team van Juande Ramos naar de dertiende plek.  Real Zaragoza is gedeeld zevende.
 
Real Mallorca was behoorlijk aan het seizoen begonnen, maar slaagde er tegen Betis niet in die reeks verder te zetten. De verdiblancos putten blijkbaar vertrouwen uit de goede prestatie in Bernabeu en slaagden er nu wel in hun kansen af te werken. Geholpen door de uitsluiting van Ballesteros op het einde van de eerste helft, haalde Betis het met 3-0 dankzij treffers van Xisco, Edu en Sobis. Voor de ploeg uit Sevilla was het pas de eerste thuiszege sinds januari. Mallorca mist zo de kans om aansluiting te houden bij de top-vijf. 
 
Met Valladolid en Murcia stonden twee promovendi tegenover elkaar. De vroege uitsluitingen van Valladolid-spelers van Butelle en Cifuentes zorgden voor een ongelijke strijd. Toch maakte de thuisploeg via Llorente met negen man de openingstreffer van De Lucas nog ongedaan. Pas in de slotfase ging het licht uit voor Valladolid. De bezoekers maakten er via Baiano, Ivan Alonso en Abel nog 1-4 van. Murcia heeft nu acht punten, drie meer dan Valladolid.
 
Almería, dat de voorbije weken toch heel wat moois had laten zien, slaagde er voor eigen publiek niet in punten te pakken tegen Racing Santander. De bezoekers beslisten met een vroege treffer van verdediger Garay de wedstrijd in hun voordeel. Almería slaagde er ondanks zijn overwicht niet in iets aan die achterstand te doen en zien Racing Santander over zich heen wippen naar de elfde stek.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties