Analyse Karlsruhe trekt naar Schalke

Philippe Crols
| 0 reacties
Karlsruhe trekt naar Schalke
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag negen in de Bundesliga heeft voor ons geen topper in petto, of toch ? Jawel, want de tweede, Schalke 04, neemt het op tegen de derde, Karlsruhe. Voor het overige is het ook uitkijken naar Wolfsburg - Rostock, een degradatieduel.

Schalke hoopt reeks verder te zetten tegen verrassend Karlsruhe
Schalke 04 speelt zaterdag in eigen huis tegen dé verrassing tot dusver, Karlsruhe. We hadden weliswaar verwacht dat de nieuwkomer geen gek figuur zou slaan, maar dat Karlsruhe na acht speeldagen op een derde plaats zou staan, had zelfs de grootste fan van de club niet verwacht. Winnen in Gelsenkirchen is dan ook absoluut geen noodzaak. Voor Schalke is winst wel noodzakelijk. Het hoopt om via een 12 op 12 Bayern het vuur aan de schenen te leggen.

Bayern neemt het een dag later op in eigen huis tegen Nürnberg. Nürnberg won tot dusver amper een keer en bengelt op de voorlaatste plaats. Geen cadeau als je vervolgens richting München moet.

Wisselvallig Hertha en Dortmund zoeken winst
Hertha BSC en Borussia Dortmund zijn twee ploegen waar werkelijk niets over te voorspellen valt. De ene week is het alles, de andere week is het niets. Deze week opent Dortmund de speeldag. Meteen een derby, want Bochum komt op bezoek. Bochum heeft ook al een tijdje niet meer gewonnen en is na een goede start afgezakt naar onder. HBSC krijgt thuis rode lantaarn Cottbus over de vloer. Hertha heeft een overwinning nodig wil het de subtop niet laten weglopen.

Zet Rostock opmars voort ?
Een van de ploegen in vorm is momenteel Hansa Rostock. Na een dramatische start, pakte de nieuwkomer de afgelopen weken een negen op negen. Vorige week werd er bovendien gewonnen van Stuttgart. Zaterdag brengt Rostock een bezoekje aan Wolfsburg, die ploeg heeft ook negen punten. Stuttgart heeft amper een puntje meer en verloor ook in de Champions League afgelopen week. Een overwinning zou de troepen van Veh nog eens goed doen. VFB Stutgart krijgt in eigen huis Hannover op bezoek.

Leverkusen, HSV en Bremen krijgen haalbare kaart
Leverkusen verdiende vorige week een punt tegen Bayern, maar bleef met lege handen achter. In Frankfurt krijgen ze deze week Leverkusen op bezoek. Bielefeld krijgt dan weer HSV over de vloer. HSV staat inmiddels in de subtop met veertien punten. Werder Bremen zag sterretjes tegen Olympiakos en moet tegen Duisburg op zoek gaan naar een zege. Duisburg heeft dezelfde opdracht, want telt nog maar zes punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties