Milan eindelijk op toerental

Maarten Vandenabeele

Na een ronduit slechte competitiestart en een beschamende wedstrijd (vooral voor doelman Dida) in de Champions league reageerde Milan vanavond op grootse wijze: Lazio, die andere ontgoocheling, werd op eigen veld in de pan gehakt.

Dida kreeg opnieuw het vertrouwen van Ancelotti. Seedorf was speelklaar geraakt en vooraan kreeg Gilardino nog eens een kans. De Biancocelesti recupereerden Rocchi, die Makinwa op de bank hield.

Na 6 minuten kreeg de thuisploeg een mooie kans: Pandev speelde door tot bij Rocchi, die de bal echter niet goed controleerde, zodat Dida kon opruimen. Ook Milan liet van zich spreken en in de 13e minuut floot de scheidsrechter een penalty na contact tussen doelman Muslera en Gilardino, maar na overleg met de grensrechter kwam hij terug op zijn beslissing. Het was slechts uitstel, want in de 16e minuut opende Ambrosini de score: een voorzet van de middenvelder waaide in doel, 0-1.

De thuisploeg bleef niet lang bij de pakken neerzitten en 7 minuten later stond het al gelijk: De Silvestri bediende Mauri en die schoot binnen, 1-1. In de 32e minuut vond een nieuw contact tussen Muslera en Gilardino plaats in de grote rechthoek en dit keer werd het ook echt een penalty. Kakà faalde niet en Milan kon met een voorsprong naar de kleedkamers: 1-2.

In de 53e minuut kwam een Milan-aanval via Seedorf en Pirlo bij Kakà en de Braziliaan schoot in de korte hoek binnen: 1-3. In het laatste kwart van de wedstrijd maakte Gilardino de Romeinen helemaal af: de gecontesteerde aanvaller scoorde nog tweemaal en bracht de eindstand op een impressionante 1-5.

Door de overwinning rukt Milan op naar een gedeelde achtste plaats. Lazio staat op een teleurstellende dertiende plek.