FC Lebbeke
Lovendegem
Datum: 07/10/2007 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 6
Rapide loopt op Lovendegemse kater
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide loopt op Lovendegemse kater
Foto: © SC


De ongeschreven voetbalwet: wie zijn kansen de nek omwringt krijgt het deksel op de neus! Vandaag meer dan duidelijk van toepassing in Lebbeke. Na een goed kwartier had de thuisploeg de wedstrijd al moeten beslissen maar de bezoekers gingen met de 3 punten aan de haal.
 
Jeff De Visscher stuurde Kevin Trienpont in de openingsminuut diep. Roel Van den Bergh kopte de voorzet over. Tomas Suls was attent op een schot van Carlo Camilleri (4’). Ook op een poging van Thomas Moerman was de thuisportier bij de pinken (7’). Stefan Van Holsbeeck zonderde Trienpont alleen af voor doel. Kevin trapte de open kans te zacht op de voet van Peter De Paepe (10’). Wesley Van Audenaerde kopte een vrije trap van Camilleri voorlangs (11’). Doelman Suls lag in de weg op een stifter van Souheil Baatout (16’). De vrijstaande Van Holsbeeck knalde op de vuisten van De Paepe. Op de kopbal in de rebound van Tim Vierbergen had de bezoekende portier een knappe reflex in huis (17’). Van Holsbeeck devieerde een voorzet van Trienpont naast (19’). Suls was alert op een vrijschop van Camilleri en een schot van Moerman (23’). Toen Wesley Van Audenaerde te zacht achteruit kopte trapte Van Holsbeeck de onverwachte kans in één tijd naast (24’). Lovendegem opteerde voor de counter en Camilleri bediende Moerman. Birgen Martens kopte de haarfijne voorzet onhoudbaar binnen (32’). Steven Neirynck kon een voorzet van Van den Bergh nog net voor de lijn wegwerken. De vrijstaande Steven Vereeken kopte de hoekschop aan de 2de paal onbegrijpelijk over (40’).
 
Ook na de rust trok Rapide onmiddellijk ten aanval. Vierbergen knalde voorlangs en De Paepe ging plat op een voorzetschot van Van den Bergh. Camilleri dribbelde zich tot bij Suls. De thuisgoalie redde met een schitterende reflex (56’). Trienpont knalde een pass van Van Holsbeeck naast en krulde een vrijschop net over de winkelhaak (59’). De ingekomen Rosenilton Torres devieerde een voorzet van Koen Baetens naast (67’). Even later kreeg de Braziliaan een voorzet van Vierbergen onvoldoende onder controle. Roel Van den Bergh kopte een hoekschop in de verkeerde richting (77’). Van Audenaerde haalde een kopbal van Jeff De Visscher van de lijn (82’). Toen Tim Vierbergen het leder onder De Paepe schoof sprong het thuispubliek al recht. Van den Bergh moest echter toekijken hoe Neirynck zijn doelman bijsprong (84’). Lovendegem counterde vliegensvlug en Camilleri bood Souheil Baatout een open doelkans. Baetens haalde het schot van de lijn (85’). Tomas Suls had een knappe voetreflex op een schot van Baatout (88’). Kevin Trienpont viseerde de winkelhaak. De Paepe katapulteerde zich in de baan van het schot (89’). Ook op een kopbal van Bart Verhulst na hoekschop was Peter onklopbaar (90’).
 
Zondagnamiddag (en niet zaterdagavond!) trekt Rapide naar Vrasene. Lovendegem is gastheer voor Kruibeke.
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Jonas Verhaegen, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Steven Vereeken, Koen Baetens, Tim Vierbergen, Stefan Van Holsbeeck (65’ Rosenilton Torres), Roel Van den Bergh, Nelio De Souza Santos (79’ Kevin Scheerlinckx), Kevin Trienpont. Res. Ivan Parijs, Siemen Verhaegen
 
KSK Lovendegem: Peter De Paepe, Bjorn Sucaet (61’ Erik Canoot), Wesley Van Audenaerde, Bram De Baets, Steven Neirynck, Christoph Dhont (53’ Tom Ponnet), Thomas Moerman (72’ Thomas Van de Velde), Carl VandenBussche, Souheil Baatout, Birgen Martens, Carlo Camilleri. Res. Cedric Van Heule
 
Doelpunten: 32’ Birgen Martens 0-1
 
Gele kaarten: 76’ Tom Ponnet (Lov)