Analyse HSV is dé grote winnaar van speeldag 11

Philippe Crols
| 0 reacties
HSV is dé grote winnaar van speeldag 11
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hamburger SV heeft afgelopen weekend een gouden zaak gedaan. Het was het enige team uit de top-6 dat zijn partij winnend kon afsluiten. Bayern, Schalke, Bremen, Hannover en Karlsruhe konden niet winnen. Onderaan blijft Cottbus nog altijd achter zonder zege.

HSV dankt Kompany

Vincent Kompany
begint er helemaal door te komen in Duitsland. Afgelopen week scoorde hij al in de UEFA Cup en ook zondag bezorgde hij zijn team de zege. Tien minuten voor rust scoorde hij tegen Duisburg. De ploeg van Ishiaku blijft voorlaatste terwijl HSV nu alleen tweede is op vier punten van Bayern. De grote titelfavoriet geraakte namelijk niet verder dan een 0-0 tegen Dortmund. HSV heeft zich ook losgemaakt van Werder Bremen.

Bremen speelde tegen Schalke namelijk 1-1 gelijk. Schalke heeft nu al negen punten minder dan Bayern, Bremen staat zes punten in het krijt bij de leider. Karlsruhe blijft ook nog bovenaan meedoen. Het speelde weliswaar slechts gelijk in Rostock, maar de concurrentie won ook niet. Toch mag men bij Karlruhe niet tevreden zijn, want het kreeg genoeg kansen om een paar wedstrijden te winnen. Rostock komt weer in de gevarenzone.

Stuttgart weet weer wat winnen is
VFB Stuttgart heeft nog eens een partij winnend afgesloten. Met Leverkusen kreeg de landskampioen ook een wisselvallige ploeg over de vloer. Het was dus echter Stuttgart dat uit het dal kroop. Stuttgart heeft nu dertien punten, Leverkusen vijftien.

Cottbus won opnieuw niet. Het kon in extremis nog wel een puntje veroveren in Bielefeld.

Hertha Berlijn heeft zijn wagonnetje weer weten aan te pikken. Het won in een zwakke wedstrijd van Bochum. De ploeg uit het Ruhrgebied staat inmiddels op een degradatieplaats. Ook Wolfsburg is komen aansluiten en dat dankzij een 3-1-zege tegen bekerwinnaar Nürnberg. Die ploeg heeft nog altijd maar negen puntjes. Frankfurt en Hannover hielden mekaar vrijdag al in evenwicht en handhaven zich in de subtop.

Nog dit: er werd afgelopen weekend bijzonder weinig gescoord in de Bundesliga. In negen wedstrijden werd er slechts 12 keer gescoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties