Martin Jol: 'Natuurlijk is mijn trots gekrenkt'

Tuur Tuur De Bock
| 0 reacties
Martin Jol: 'Natuurlijk is mijn trots gekrenkt'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Martin Jol heeft voor het eerst gesproken na zijn ontslag bij Tottenham Hotspur. De 51-jarige Hagenaar zegt verder voorlopig afstand van het voetbal te willen nemen om alles rustig te laten bezinken. De coach ziet tevens een avontuur als bondscoach zitten, maar denkt hier pas in een later stadium van zijn carrière aan.

De geruchten dat Jol ontslagen zou zijn sijpelden bij de supporters al voor de aftrap van zijn laatste wedstrijd door. De trainer zelf vernam het slechte nieuws vlak na de match. “Ik hoorde het als eerste van mijn neef Robbert in de catacomben. Vervolgens heb ik voorzitter Daniel Levy opgezocht en hebben we een officieel persbericht opgesteld. In de kleedkamer heb ik zelf de spelers op de hoogte gebracht en daar ook afscheid van ze genomen.”

Jol kijkt met een goed gevoel terug op zijn meer dan drie jaar durende periode op White Hart Lane, al verdiende zijn laatste ambtstermijn bij de The Spurs geen schoonheidsprijs. Tottenham pakte slechts zeven punten uit tien wedstrijden.

Over zijn carrière bij The Spurs: “Ik vind dat ik het maximale eruit heb gehaald met twee vijfde plaatsen en de kwartfinale van de UEFA Cup. Maar het bestuur eist plaatsing voor de Champions League. Daarom zal er ongetwijfeld opnieuw geïnvesteerd worden.

Over een daadwerkelijke terugkeer naar de eredivisie wenste Jol nog niet te spreken. PSV zou hem al hebben gepolst om volgend seizoen de opvolger van Ronald Koeman te worden, maar de trainer bestreed dit zondagavond in het programma Studio Voetbal. “Nee dat is niet aan de orde”, was zijn commentaar hierop. Ook bood hij geen ruimte om te speculeren over de optelsom om bij Ajax als hoofdverantwoordelijke aan de slag gaan.

Een rol als bondscoach zou in de toekomst wel in het straatje van de trainer kunnen liggen. “Het lijkt me geweldig om een land te coachen. Als je bijvoorbeeld naar Steve McLaren kijkt (bondscoach Engeland, red.), die heeft fantastisch materiaal tot zijn beschikking.”

Jol zal Tottenham niet snel vergeten: “Wat ik wil onthouden is de laatste avond met het geweldige afscheid door het publiek”, waar Jol een immens grote populariteit onder genoot. “ Ik zal altijd onderdeel blijven van de geschiedenis van deze club en daar ben ik trots op.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties