Lars Iver Strand tekent bij VÃ¥lerenga

viki meeuwis
| 0 reacties
Lars Iver Strand tekent bij VÃ¥lerenga
Foto: © SC

Eerder wist Voetbalkrant.com u al te melden dat Martin Andresen van nieuwbakken landskampioen SK Brann naar Vålerenga trok waar hij zowel als sportief directeur als speler aan de slag zal gaan.
 
Andresen heeft gisteren zijn eerste aankoop weten te realiseren. Lars Iver Strand tekende een contract tot het einde van het seizoen 2011 bij de club uit Oslo. De nieuwe aanwinst werd gisteren op de persconferentie op Vallhall gepresenteerd.

Strand speelde de afgelopen zeven jaar bij Tromsø IL. De 24-jarige speler liet eerder dit seizoen optekenen dat hij zijn contract bij Tromsø niet zou verlengen. Hij werd meteen een van de meest begeerde spelers in de Tippeligaen die bij verschillende clubs op hun verlangslijstje kwam te staan.
 
Strand kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten en heeft zich bij Tromsø altijd als een productieve speler geprofileerd. Het afgelopen seizoen wist hij vier keer te scoren en zeven keer een assist te geven in 23 wedstrijden.
 
Hij maakte zijn debuut bij de nationale ploeg in januari 2005 in de uitwedstrijd tegen Koeweit en heeft tot nu toe vier caps verzameld. Voorheen speelde hij achttien wedstrijden bij de beloften.
 
Lars Iver Strand is heel tevreden met zijn nieuwe club: “Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging na zeven jaar bij Tromsø. Ik zie het als een spannend avontuur, vooral het feit dat Martin Andresen werd aangetrokken als speler/manager leek me een interessant feit, wat de ploeg heel wat kan bijbrengen volgens mij. Ook het feit dat ik nu voor Klanen mag spelen, de beste supporters van het land, lijkt me geweldig”.
 
Foto: Martin Andresen (links) en Lars Iver Strand (rechts) (Scanpix)
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties