Moedig Wezemaal verliest van Umea IK

Mario Lelievre

Gisterenavond stond er op Staaien de heenwedstrijd van de kwartfinale van UEFA Women’s Cup op het programma.

Het Brabantse Rapide Wezemaal kwam er aan de aftrap tegen het Zweedse Umea IK. De bezoekers begonnen gedreven aan de wedstrijd met meteen enkele kansjes op rij. Na negen minuten was het al meteen raak voor Umea, dat deze trofee al tweemaal op zijn palmares schreef. De Braziliaanse Marta Da Silva, sterspeelster van het team, brengt haar ploeg op een 0-1 voorsprong. Even later klimt Wezemaal ei zo na op gelijke hoogte, maar het zijn de bezoekers die nog voor de rust uitlopen tot 0-2. Naar het einde van de eerste helft toe zijn er nog enkele doorbraken van Wezemaal, maar deze stranden allen aan de rand van de zestien.

De tweede helft start meteen met een kans voor Marta die op de vuisten van Tania Vandenhouwe knalt met een hoekschop als gevolg, deze belandt aan de verste paal buiten. Het blijft al Umea wat de klok slaat, maar Vandenhouwe staat niets meer toe. Rond het uur raakt Wezemaal enkele keren weg van de eigen helft, maar de stugge Zweedse verdedigsters werken beheerst weg. Even later legt Ramona Bachmann aan de overkant de 0-3 binnen. Tien minuten minuten voor het einde kan Wezemaal nog eens een hoekschop afdwingen, Hannah Van Malenstein trapt de bal maar net naast. Met het ingaan van de twee minuten extra laat Marta haar mooiste trukje van de avond zien, kapt zich vrij en legt zo de 0-4 eindstand vast.

Besluit: de Zweden waren enkele klasse sterker dan het toekomstige Rapide Staaien, dat teveel respect toonde bij de aanvang, een sterke Vandenhouwe voorkomt erger en de meisjes van trainer Vic Crabbé mogen straks met opgeheven hoofd afzakken naar Zweden. [AN]