'Bruce trekt naar Wigan Athletic'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Bruce trekt naar Wigan Athletic'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steve Bruce is zo goed als zeker de nieuwe manager van Wigan Athletic. De voorzitter van The Latics, Dave Whelan, heeft al laten weten dat zijn club en de manager al een akkoord hebben bereikt. Alleen het contract zou nu nog ondertekend moeten worden.

De 46-jarige Bruce had van zijn team Birmingham een aantal dagen geleden al de toestemming gekregen om met Wigan om de tafel te gaan zitten. Een akkoord zou er heel snel gekomen zijn. Wigan moet wel flink wat duiten op tafel leggen om de voormalige speler van Manchester United naar het JJB Stadium te halen.

"Bruce heeft een clausule in zijn contract staan, die wij moeten respecteren. We hebben dan overeenstemming bereikt met Birmingham City over een afkoopsom. Dat moeten we over hebben voor een manager met zijn kwaliteiten", zei Whelan tegen de BBC. Naar verluidt gaat het om een bedrag van vier miljoen euro.

Bruce was vroeger al eens in dienst bij Wigan maar dan als interim-coach. Toen leidde hij de selectie zeven weken. Daarna werkte hij zes jaar voor Birmingham City waarmee hij eerst degradeerde, maar vervolgens weer promoveerde naar het Premiership.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties