blrBlackburn
newNewcastle United
Datum: 01/12/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Ewood Park
Bentley trok Blackburn over de streep
Luc Goderis
| 0 reacties
Bentley trok Blackburn over de streep
Foto: © SC

Twee sublieme doelpunten van Bentley volstonden voor Blackburn om voor het eerst in vijf wedstrijden opnieuw te winnen. Martins had Newcastle kort na de herneming op voorsprong geschoten, maar Bentley zette de Rovers op weg naar de drie punten.

De eerste helft op Ewood Park was er één om vlug te vergeten.  De thuisdefensie klungelde er rustig op los, maar een onmondig Newcastle kon daarvan niet profiteren. 
 
Na de herneming profiteerden de Magpies zeer vlug van het povere defensieve thuisspel.  Geremi schilderde een vrije trap op het hoofd van de ongedekte Obafemi Martins en de Nigeriaan kopte makkelijk binnen.  De voorsprong stond echter niet lang op het bord want bij de eerste echte kans voor Blackburn stond het opnieuw gelijk.  David Bentley zorgde met een knappe vrije trap vanop een meter of twintig voor de 1-1.  Een klein kwartiertje later trapte de middenvelder zijn team zelfs op 2-1.
 
Newcastle bleef wel de gevaarlijkste ploeg en de bibberende thuisdefensie mocht van geluk spreken dat de gelijkmaker uitbleef.  Eerst miste Joey Barton een open kans en wat later liet Martins een nog grotere mogelijkheid onbenut.  Tijdens de toegevoegde tijd viel het doelpunt onverwacht aan de overkant.  Tugay Kerimouglu prikte uit het niets de bal tegen de netten en bezegelde zo het lot van Newcastle.
 
Blackburn maakte zo een einde aan een reeks van vijf wedstrijden zonder overwinning.  Bij Newcastle zitten ze door de nederlaag zelf aan zo'n reeks.  Op de volgende speeldag ontvangen de Rovers West Ham, terwijl Newcastle dan Birmingham partij heeft.  Woensdag staat voor de Magpies nog een inhaalwedstrijd van de tweede speeldag geprogrammeer.  Ze ontvangen dan competitieleider Arsenal.