Speeldag: Speeldag 16
Stadion: RewirpowerStadion
Bochum en Karlsruhe delen de punten
Philippe Crols

Bochum en Karlsruhe hebben elkaar zaterdagmiddag in evenwicht gehouden. Beide teams kwamen twee keer tot scoren. Een van de bezoekende doelpunten werd gemaakt door Tamas Hajnal (ex-STVV)

De eerste goede kans liet niet lang op zich wachten. Na zes minuten al testte bezoeker Porcello de vuisten van doelman Renno. De reactie van Bochum was meteen daar met een goede trap van Sestak. De thuisploeg kwam na bijna twintig minuten spelen ook op voorsprong na een counter. Sestak werkte af. De gelijkmaker kwam vrijwel onmiddellijk daarna. Renno kon een poging van Iashivili nog keren, maar Hajnal was goed gevolgd: 1-1. Nadien was enkel Bochum nog gevaarlijk met een schot van Maltritz, maar 1-1 was wel de ruststand.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Timm schotelde Freis de 1-2 voor. Ook deze keer werd er bijna onmiddellijk tegengescoord. Sestak bracht zijn team met zijn tweede van de middag weer langszij. Beide teams hadden in dat eerste uur heel veel energie verbruikt met als gevolg dat kansen schaars waren in de laatste periode van de wedstrijd. Het bleef bij 2-2.