Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund vernedert Bielefeld
Nico Wieme

Arminia Bielefeld blijft de schietschijf in de Bundesliga. Na een wanprestatie werden de bezoekers met 6-1 terug naar huis gestuurd. Arminia incasseerde in de laatste zeven uitwedstrijden maar liefst 27 tegendoelpunten.

Met 78.500 toeschouwers was het stadion van Dortmund goed volgelopen. De Borussen moesten zelfs niet hun beste spel ontwikkelen om Bielefeld een pandoering toe te dienen. De thuisploeg begon de wedstrijd aan een hoog tempo en was onmiddellijk dodelijk efficiënt. Na 13 minuten verzilverde de Braziliaan Tinga, weliswaar in twee tijden, een voorzet van op rechts van Blaszczykowski. Amper 6 minuten later werkte Bielefelder Markus Schuler een inzenden van Petric over de eigen doellijn. Op offensief gebied hadden de bezoekers niets te bieden. Zij konden enkel hopen op een betere tweede helft.

Dat bleek ijdele hoop te zijn, want in die tweede helft werd het alleen maar erger. Vlak na de aftrap kopte Petric de 3-0 binnen. De veer was nu helemaal gebroken bij de bezoekers. Valdez zette een strafschop om, Petric reikte Kringe de 5-0 op een schoteltje aan en Federico bezorgde Dortmund met een mooi afstandsschot de grootste thuiszege in meer dan zes jaar. Thuisdoelman Weidenfeller kreeg plots medelijden met de bezoekers en met zijn hulp redde Kirch de eer van Bielefeld.

Door deze nieuwe nederlaag komt Bielefeldtrainer Ernst Middendorp onder nog grotere druk te staan. Dortmund kan werk beginnen maken van een contractverlenging voor trainer Thomas Doll.