Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Commerzbank Arena
Moeizaam gelijkspel voor Schalke
Nico Wieme

Schalke 04 heeft met veel moeite 2-2 gelijkgespeeld op het terrein van Eintracht Frankfurt. Heiko Westermann was met zijn twee doelpunten man van de match voor de bezoekers. Door dit gelijkspel komt Schalke geen stap dichter bij de top van het klassement.

Frankfurt kan al zeven wedstrijden na elkaar niet meer winnen in de Bundesliga. Nochtans was de thuisploeg twee keer op voorsprong geklommen met doelpunten van Faton Toski en de gecontesteerde Ioannis Amanatidis. Voor Toski was het zijn eerste goal in drie wedstrijden.

Eigenlijk hadden de koningsblauwen in de 17de minuut op voorsprong moeten klimmen. Eerst stuitte Halil Altintop op doelman Markus Pröll, het tweede schot van Kevin Kuranyi werd door verdediger Sotirios Kyrgiakos gekeerd. De Griek bleef heel de wedstrijd baas over Kuranyi. De thuisploeg kreeg in de eerste helft de beste kansen via Marco Russ, Amanatidis en Michael Fink, maar scoren lukte niet.

De tweede helft had heel wat meer te bieden. De partij was amper op gang getrapt of Toski opende de score voor Frankfurt. Schalke probeerde dan wat druk te zetten, maar moest toch wachten tot in de 77ste minuut vooraleer Westermann de bordjes in evenwicht kon brengen. Vijf minuten na de gelijkmaker bracht Amanatidis de thuisploeg weer op voorsprong, maar gelukkig voor de ploeg uit Gelsenkirchen was er nog maar eens Westermann die vlak voor affluiten de gelijkmaker kon netten.