Speeldag: Speeldag 16
Stadion: BayArena
Leverkusen zet Rostock makkelijk opzij
Nico Wieme

Dankzij een makkelijke 3-0 overwinning is Leverkusen de winnaar van het weekend. Aangezien de concurrenten boven hen gisteren allemaal punten lieten liggen, vindt Bayer aansluiting bij de top. Rostock blijft één puntje boven de degradatieplaatsen hangen

Leverkusen wist op voorhand dat het kon profiteren van het puntenverlies van de concurrentie en laat meteen zijn ambities zien. De bezoekers uit Rostock worden bij de keel gegrepen en dat resulteert al na 4 minuten in het openingsdoelpunt van een sterk spelende Rolfes. De bezoekers moeten hun egelstelling nu wel verlaten als ze iets willen meegraaien uit de BayArena. Dat blijkt echter niet zo evident te zijn. Het is in tegendeel de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgt. Scoren wordt er echter niet meer gedaan, waardoor Bayer toch niet geheel tevreden de pauze kan ingaan.

De thuisploeg begint de tweede helft zoals de eerste: met veel druk proberen ze Rostock te doen wankelen. Na tien minuten lukt dat. Gonzalo Castro wordt in het strafschopgebied neergelegd en Paul Freier zet de strafschop feilloos om. In de 73ste minuut loopt de Griek Gekas iedereen van Rostock eraf, omspeelt doelman Hahnel en schuift de bal mooi binnen. Op de tribunes beginnen de supporters spontaan de sirtaki te dansen. Deze stand blijft tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.