Speeldag: Speeldag 16
Stadion: EasyCredit-Stadion
Zwak Hertha onderuit bij sterk Nürnberg
Nico Wieme

Dankzij een nipte 2-1 overwinning heeft Nürnberg voor het eerst sinds de elfde speeldag de degradatieplaatsen verlaten. Daarmee lijkt de crisis waarin het terechtgekomen was voorlopig althans bezworen.

Van begin af aan zijn de bezoekers uit Berlijn op gebied van techniek en inzet de mindere van de thuisploeg. Al na vijf minuten treft Angelos Charisteas raak voor de thuisploeg na een voorzet van Dominik Reinhardt. In de 39ste minuut bezorgt Zvjezdan Misimovic de Franken een 2-0 voorsprong. Tot twee keer toe gaat de bezoekende defensie niet vrijuit.

Na de pauze gaat Nürnberg op zijn elan door. Berlijn wekt niet de indruk iets te kunnen forceren, maar de thuisploeg verzuimt om de voorsprong verder uit te diepen. In de 65ste minuut gebeurt wat niemand voor mogelijk hield: Fabian Lustenberger benut een van de weinige onoplettendheden in de defensie van Nürnberg. Verder dan de aansluitingstreffer geraken de zwakke bezoekers echter niet meer.